Het geheugen van Brugge

Een mooie en steeds groter wordende verzameling van foto's op groot formaat, altijd passend in de browser van de kijker. Elke eigenaar van een website kan zijn foto's aan het Geheugen toevoegen.
 

100 Buurtbewoners

100 verschillende Bruggelingen van 0 tot 100 jaar uit alle Brugse uithoeken. 100 verschillende persoonlijkheden. 100 verschillende achtergronden. 100 verschillende verhalen. Eén iets hebben ze allen gemeen: een band met hun buurt. In de aanloop naar 10 jaar Brugse Buurtcheques in 2014 publiceren we hier elke week een nieuw portret. Klik hiervoor in de foto hieronder.

'Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten' is een fotoproject van Bruggelokaal in samenwerking met beroepsfotograaf Jürgen de Witte waarbij 100 buurtbewoners uit diverse Brugse buurten in beeld worden gebracht.

Met dit fotografisch initiatief maken zij een balans op van tien jaar stedenbeleid in Brugge, waarbij het stadsbestuur buurtcomités steunt in het opzetten van een buurtwerking. Dat gaat van financiële steun voor een buurtfeest (de zogenaamde Brugse buurtcheques) over een uitgebreid cultureel aanbod en ondersteuning bij verzekeringen tot het aanbieden van een gratis buurtwebsite, en meer.

Met de portretten en verhalen van 100 buurtbewoners uit alle Brugse buurten en uit diverse achtergronden biedt 'Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten' een overzicht van wat buurtwerking voor Bruggelingen betekent en wat dit beleid bij de buurtbewoners teweeg heeft gebracht. Het doel blijft steeds hetzelfde: Bruggelingen dichter bij elkaar brengen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Alle Brugse nieuws uit buurten, verenigingen en het internet in je mailbox? Laat hier je e-mailadres achter.

Gebruiksvoorwaarden