1924 - Pierre

Pierre (°1 april 1924) woont in de Vooruitgangstraat in Assebroek waar buurtcomité Kruispunt actief is. Hij is een van de oudste bewoners in de buurt, maar hij is steevast op elk buurtfeest aanwezig.  Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

 

Pierre is een echte Bruggeling. Hij groeide op in de binnenstad, in de Gentpoortvest. Hij trouwde op zijn 27ste en kwam enkele jaren later, in 1955, met zijn vrouw in de Vooruitgangstraat wonen. "We hadden een huis voor een tweewoonst gebouwd, dat was toen verplicht.", vertelt Pierre. "De straat was toen nog een landelijke weg, ons huis was een van de eerste."

Pierre gaf les aan het VTI en de Stedelijke Academie en werd later adjunct-directeur in het VTI, tot zijn pensioen. Hij staat er op dat het VTI geen vakschool wordt genoemd. "Je kan immers nog verder studeren!"

In 2001 werd een buurtwerking opgezet met als doel de buurt samen te krijgen, onder de naam Kruispunt. Elk jaar organiseert het comité een zomerfeest en een nieuwjaarsreceptie. Pierre en zijn vrouw zijn hier elk jaar op aanwezig. "We kunnen het niet missen. Zelfs als we al iets gepland hebben, proberen we ons vrij te maken." Volgens Pierre is de buurtwerking een echt pluspunt voor de buurt. "Het verbetert het goed contact met de buren. Iedereen is altijd heel vriendelijk, wij hebben hier echt geen klagen. Het enige dat we spijtig vinden, is dat er af en toe buren verhuizen."
 


Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.

Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: