1927 - Henri

Henri (°26 juli 1927) werd geboren en getogen in Eernegem, maar volgde zijn vrouw naar Brugge. Ze gingen in 1954  in de Albert Serreynstraat wonen nabij de 'Platse' van Sint-Andries. Dit portret maakt deel uit van het twee weken geleden gelanceerde fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

In 1961 verhuisden Henri en zijn vrouw naar de Gistelse Steenweg waar zij een kruidenierszaak openhield. Zelf werkte Henri als meubelmaker bij een Brugse meubelfabrikant, die later naar Loppem verhuisde.

Henri is al 35 jaar een trotse imker. Achter zijn huis staan drie kasten, maar hij heeft er nog wat staan verspreid in Brugge en Damme. Ook rond Nieuwpoort en Gistel plaatst hij er jaarlijks enkele. Henri slingert zelf zijn honing, die in de buurt heel geliefd is. Henri is lid van de Koninklijke Vrije Bie, een Brugse imkervereniging, die met de steun van Bruggelokaal een website aanmaakte.

Op de buurtfeesten in de Albert Serreynstraat, waar zijn dochter woont, is Henri enkele keren langs geweest. "Vroeger bestond dat niet op die manier.", vertelt hij. Zelf ging hij vroeger met zijn gezin jaarlijks naar de kermis in Sint-Andries. "Maar die bestaat al lang niet meer." Hij is dan ook een groot voorstander van de buurtfeesten. "Dat is nodig. Mensen feesten graag."


Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: