1934 - Laurette

Laurette (°24 februari 1934) woont al 40 jaar in Ter Zwanekerke, waar ze ook lid van het buurtcomité is. Daarnaast was ze lang bestuurslid van Okra Sint-Michiels, die ook een website bij Bruggelokaal heeft. Dit portret maakt deel uit van het twee weken geleden gelanceerde fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

 

Laurette werd geboren in Lissewege en volgde haar man Carlos, een echte Sint-Michielsenaar, naar Brugge. Hij was meubelmaker van beroep en was daarnaast succesvol in de hondendressuur. Hij werd driemaal Belgisch kampioen, waarvan enkele grote bekers in het huis getuigen. Laurette is nog even trots als toen. "Hij werd door velen op handen gedragen."

Laurette zelf was jarenlang gerante van het Schuttershof, waar het gezin ook woonde. Begin jaren zeventig verhuisden ze naar Ter Zwanekerke, waarna Laurette in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw aan de slag ging. "Ik heb er altijd graag gewerkt.", glimlacht ze, terwijl ze terugblikt. 

Het contact met de buurt verliep van bij het begin heel vlot. Al van bij het eerste buurtfeest in 1989 helpt Laurette al mee, meestal in de bar. "We zijn een goed team, die het werk goed verdeelt. Dat zorgt ervoor dat we er ook jaar na jaar mee kunnen blijven doorgaan. De reacties zijn altijd positief, en we krijgen ook de nieuwe buren mee."

Dat alles heeft er voor gezorgd dat Ter Zwanekerke een erg warme buurt is waar Laurette haar heel goed voelt. "We hebben een goed contact en steunen elkaar. Als er iemand overlijdt, legt iedereen samen voor bloemen.." Zelf ervaart ze die steun ook heel innig. "Toen mijn man ziek werd hebben verschillende buren ons geholpen. Ook na zijn overlijden zijn ze er altijd voor mij geweest."

 

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: