1950 - Herman

Herman (° 11 maart 1950) is een van de sportiefste buren in de Pannenhuisstraat, waar buurtcomité Pannenhuis actief is. Herman werkt actief mee aan verschillende activiteiten en zijn vrouw is lid van het comité. "Dankzij de buurtwerking kennen we bijna iedereen in de straat en helpen we elkaar wanneer het nodig is." Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

 

Herman woont sinds 1977 in de Pannenhuisstraat, en hij voelt zich er heel goed. "Het is hier rustig, er is een buurtwinkel om de hoek en er is een bushalte dichtbij." Herman wordt door de buren 'onze sportieven' genoemd. Hij gaat dan ook driemaal per week lopen, hij fietst regelmatig, hij helpt hout kappen bij beheerswerken van Natuurpunt en hij trekt op reis graag naar de bergen met een rugzak. Zijn zoon Kenneth pikte die sportmicrobe op en is een gedreven triatleet.

Met zijn buren heeft Herman veel en regelmatige contacten. Toen buurtcomité Pannenhuis hier in 2006 werd opgericht engageerde zijn vrouw Andrea zich als comitélid. Herman is een werkend lid. Hij helpt de tenten opzetten voor het jaarlijkse buurtfeest, en hij organiseert mee de sportieve activiteiten. Zo stippelt hij de jaarlijkse fietstocht uit, en hij regelt ook de sportactiviteiten die via de Brugse Buurtcheques worden aangeboden, zoals boogschieten, luchtdrukschieten en duiken.

Herman is tevreden over de opkomst. Maar na zeven jaar buurtwerking werd het Pannenhuis een veel levendiger buurt. "We kennen nu bijna iedereen en we helpen elkaar indien nodig. Is er iemand ziek in de buurt, dan gaan buren nu ook sneller een bezoek brengen. Dat is echt te danken aan de buurtwerking." De Brugse Buurtcheques zijn hierin volgens Herman een grote steun. "Het hielp om de eerste stap te zetten en het zorgt voor continuïteit. Voor ons is het het verschil tussen onze werking nog te kunnen organiseren en die te moeten stoppen. Ook al omdat we de prijzen nu democratisch kunnen houden. Alleen de jonge mensen bereiken we wat moeilijker. Het lukt wel, maar het gaat moeizamer. Het zou helpen als we enkele jonge mensen in het comité konden opnemen."

 

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: