1954 - Daniel

Daniel (°4 juli 1954) woont al dertig jaar in Ter Zwanekerke in Sint-Michiels. Hij hielp mee het buurtcomité oprichten, dat in 2014 zijn 25ste jaar viert. Hij geniet van de warme sfeer in de buurt. "Wij willen hier nooit meer weg." Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

Toen Daniel met zijn gezin dertig jaar geleden in Ter Zwanekerke kwam wonen kozen ze de straat - die eigenlijk uit twee parallelle straten bestaat - in de eerste plaats voor de nabijheid van het station. "Ik werkte toen voor de RTT in Kortrijk en nam immers elke werkdag de trein." Intussen werkt Daniel voor de FOD Economie op de afdeling metrologie, waar hij onder meer instaat voor het ijken van weegtoestellen en benzinepompen.

Daniel hielp mee het buurtcomité in de straat oprichten. Dat werd al in 1989 opgericht en viert dus in 2014 zijn 25-jarig bestaan. Daniel staat sinds het eerste buurtfeest al in als medewerker en als logistiek steunpunt. "Onze garage wordt telkens gebruikt als opslagruimte voor het materiaal en de tent staat ook altijd ter hoogte van ons huis opgesteld."

De jarenlange succesvolle werking van het comité is volgens Daniel zonder twijfel te danken aan de vlotte samenwerking van het team. "We werken goed samen zonder dat er een echte functieverdeling is. Het is ook fijn om te zien dat we de nieuwe buren steeds vlot kunnen betrekken, sommigen helpen nu zelfs mee. De goede ondersteuning die we de laatste jaren via de Brugse Buurtcheques ontvangen hebben ons de mogelijkheid geboden om zowel ons buurtfeest als onze andere activiteiten nog meer uit te breiden."

Enkele andere activiteiten waar het comité al voor instond zijn een wafelbak, de bebloemingsactie, een huifkartocht, ... "We verzorgen ook elk jaar het kerststalletje bij de kerk van Sint-Michiels, die hier om de hoek ligt."

Voor Daniel en zijn vrouw Nicole is Ter Zwanekerke uitgegroeid tot een warme, hartelijke thuis waar ze nooit meer weg willen. "Toch verhuizen we binnenkort, maar we gaan slechts tien meter verderop in de straat in een nieuw huis wonen.", glimlacht Daniel.
 


Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.

Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: