1957 - Ronny

Ronny (°4 april 1957) woont aan de Sint-Pietersplas en hij draagt al meer dan dertig jaar met trots zijn lange baard en lange haren, die hij altijd goed verzorgt. Dit portret maakt deel uit van het recent gelanceerde fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

Op straat vragen mensen - voornamelijk kinderen en jongeren - hem regelmatig mee op de foto. Hij stemt daar altijd vriendelijk mee in en hij houdt wel van die aandacht.

Soms lachen mensen hem echter uit op straat of op café, en werkgevers probeerden hem te verplichten zijn baard af te knippen. Maar Ronny draagt zijn baard graag en hij laat zich niet dwingen om hem te knippen.

Ronny was vroeger regelmatig aanwezig op de buurtfeesten van 't Meulentje, en hij hielp soms ook de tent opzetten. Nu het feest op een andere locatie verder van zijn huis doorgaat gaat hij niet meer langs. Dankzij zijn hond Karzan, een Groenendaeler, is hij wel dagelijks op straat in de buurt te vinden en zo blijft hij op regelmatige basis met zijn buren in contact.

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: