1978 - Geert

Geert (° 13 november 1978) is een bekend gezicht in de Boogschutterslaan in Sint-Kruis. Naast zaakvoerder van Fietsen Geert in de straat is hij straatcomitélid, en dat meteen van bij de opstart van het comité in 2007. Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

Al van kinds af herstelde Geert graag fietsen en was hij gebeten door oude fietsen. Hij kwam in 1999 in de Boogschutterslaan wonen. Na enkele jaren bij een fietsenwinkel en bij een fietsengroothandel te hebben gewerkt, startte hij in 2000 zijn eigen hersteldienst in bijberoep. In 2003 opende hij zijn winkel in de straat en legde hij zich voltijds toe op de verkoop en het herstel van fietsen. "Ik was en ben fier dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken."

In 2007 werd in de straat onder impuls van Séraphin - nu voorzitter van het comité én ook een van onze geportretteerden (geboortejaar 1955) - een comité opgericht. Geert engagerde zich als comitélid. "Ik denk graag mee over nieuwe ideeën voor het volgende buurtfeest. In 2012 maakten we er een boerenbal van en in 2013 was het thema Oberbayern. De meesten kleden zich ook altijd leuk op. Verder stel ik ook een tent ter beschikking."

Geert is er altijd graag bij. "Door mijn winkel kennen veel mensen me, maar je leert ze eens op een andere manier kennen. Je doet eens zot met je buren. Het is ook tof dat er veel verschillende leeftijden aanwezig zijn en dat iedereen goed overeen komt."

De buurtcheques zijn ook volgens Geert een belangrijke stimulans. "Zo brengen we meer leven in de buurt. Zonder de cheque zou het feest niet zelfbedruipend zijn en zouden we voor sommigen misschien te duur zijn. Het is een mooie steun."

 

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: