1992 - Jean-Paul

Jean-Paul (°31 december 1992) woont al zijn gehele jeugd in Dudzele, en zowel hij als zijn familie zijn echte Dudzelenaars die betrokken zijn bij verschillende Dudzeelse verenigingen en initiatieven. Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

 

Jean-Paul woont in de Sint-Lenardsstraat in hartje Dudzele en hij speelt al vanaf zijn zesde krachtbal. Eerst in Dudzele, daarna in Koolkerke, en nu sinds enkele jaren opnieuw in Dudzele, bij Noordster Dudzele. Deze krachtbalclub bestaat in het seizoen 2013-2014 50 jaar. "Er zijn verschillende speciale activiteiten dit seizoen.", legt Jean-Paul uit, "Zo organiseren we jubileumviering, een spaghettiavond, een bierproeverij, een quiz en enkele surprise-events. Tijdens en na de wedstrijden plannen we ook enkele BBQ's. We zijn een erg betrokken en vriendschappelijke ploeg. De leeftijden lopen erg uiteen, maar iedereen komt goed overeen."

Verder is Jean-Paul ook lid van de plaatselijke KSA-afdeling Sint-Lenaert Dudzele, waardoor hij veel Dudzeelse jongeren van zijn leeftijd leerde kennen.

Daarnaast is ook Jean-Pauls familie erg actief in Dudzele. Zijn moeder Hilde organiseerde tot in 2009 negen jaar lang elke zomer een buurtfeest in de straat onder de vorm van een groot ontbijt. Als grafisch vormgeefster bracht ze daarbij ook telkens de fraai vormgegeven Hildes Ontbijtkrant uit, een jaarlijkse buurtkrant met nieuws en faits divers uit Dudzele.

Ook op de jaarlijkse Dudzele kermis is Jean-Paul altijd van de partij. "Veel verenigingen doen er aan mee en jong en oud is aanwezig. Je ziet echt iedereen dat weekend. De vrijdag is er een KSA-fuif, de zaterdag zijn er onder meer een minivoetbaltoernooi en een Summertaste-concert." Dat concert wordt georganiseerd door Kurt en Stuart, twee vrienden van Jean-Paul, die bij een kampvuur een liveband laten spelen voor verschillende goede doelen in de Filipijnen, waaronder een organisatie die kinderprostitutie bestrijdt, een microkredietproject, en een organisatie die goede natuurmest produceert voor lokale landbouwers. De zondag van de kermis is er altijd een rommelmarkt.

Dankzij al die initiatieven heeft Jean-Paul dan ook veel vrienden in Dudzele. "Hier zien we elkaar ook spontaan op straat. Zo gaan we regelmatig met een of enkele vrienden in het parkje achter het kerkhof zitten of we gooien er een frisbee, en dan komen andere Dudzeelse jongeren er meestal spontaan bij."
 

Meer informatie over de vermelde buurtcomités, verenigingen en organisaties vind je hier:

Dudzele Centraal - buurtfeesten in de Sint-Lenardsstraat van 2000 tot 2010

Feestcomité Dudzele - organisator van Dudzele Kermis

Krachtbalclub Noordster Dudzele

KSA Sint-Lenaert Dudzele

Summertaste - een gezellige avond voor het goede doel


Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.

Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: