1981 - Ann

Ann (°2 mei 1981) woont in de Kartuizersstraat, waar de buurtwerking een grote invloed heeft gehad op de 'straatsfeer'. Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

Ann De Prest woont sinds 2002 in de Kartuizersstraat in Sint-Kruis. Samen met haar man kwamen ze hier terecht in hun zoektocht naar een gezellig en betaalbaar huis. "Het beviel ons hier meteen."

De buren waren van bij het begin attent, maar sinds in 2004 in de straat een buurtwerking onder de naam Samen Zomeren ontstond, onder impuls van Leen Dewilde, is de sfeer er volgens Ann helemaal opengebloeid. Met de steun van de Brugse Buurtcheques wordt hier elk jaar een zomerfeest georganiseerd. Ann, haar man en hun vier zonen zijn meestal aanwezig. "De kinderen vinden het springkasteel en de optredens heel plezant. Daarna is er vaak een discobar, en dansen we samen."

De man van Ann was ook enige tijd lid van het buurtcomité, maar moest wegens tijdsnood terug afhaken. Hij is wel altijd van de partij voor hulp bij de organisatie en de logistiek van het feest.

De buurtwerking heeft volgens Ann een goede invloed op de cohesie in de straat gehad. "Vroeger waren de mensen wat gereserveerder, we zagen elkaar immers ook minder snel. Dat is duidelijk veranderd."

Haar job in een administratieve functie en haar gezin van vier kinderen combineert Ann sinds enige tijd met een opleiding tot verpleegkundige. 

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: