1986 - Kim

Kim (° 29 december 1986) groeide op in de Legeweg in Sint-Andries, en ze woont nu in de Baron Ruzettelaan, waar ze samen met haar vriend aan het verbouwen is. In maart 2014 verwachten ze hun eerste kindje. Hoewel ze graag in haar nieuwe huis woont, mist Kim wel de warme sfeer van de hechte buurt waar ze opgroeide. Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

 

Tot haar derde woonde Kim in Oostkamp, maar in 1990 verhuisde het gezin naar de Legeweg in Sint-Andries, in het eerste stukje tussen de Lange Vesting en de spoorweg. Over de jaren groeide er een hechte band met de buren, en het stukje Legeweg kreeg de bijnaam 't Goegeburte. Onder die naam werd er onder impuls van Kims ouders een comité opgericht dat in 2005 haar eerste buurtfeest organiseerde, met steun van de Brugse Buurtcheques. Kim is nog altijd elk jaar aanwezig op het buurtfeest en op de nieuwjaarsdrink, als gast. "Vooral het buurtfeest is iets om naar uit te kijken. 's Ochtends is iedereen vroeg wakker, en die dag gebeurt alles op straat: ontbijt met boterkoeken en koffie, om 16u koffie en gebak en 's avonds het eigenlijke feest met een BBQ of paëlla."

Samen met haar broer en een buurmeisje was Kim veel op straat en dan vooral op het basketbalplein in de Jan Breydellaan te vinden, waar ze ook contact hadden met kinderen uit de buurt. "We hebben nooit een tuin gemist, iedereen kende elkaar, we hadden veel vrienden, en met sommigen van hen hebben we nog steeds contact."

In de Baron Ruzettelaan is dat contact veel minder, en dat vindt Kim wel jammer. "Hier is geen comité actief en dat voel je wel. Je bent meer op jezelf aangewezen. De invloed van zo'n comité is toch heel duidelijk. We hebben wel een goed contact met onze directe buren, maar die warme sfeer uit 't Goegeburte mis ik toch wel."

 

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: