2008 - Moana & Ayco

Moana en Ayco (° 9 januari 2008) treden samen aan als geportreteerden voor het geboortejaar 2008. De zusjes zijn een twee-eiige tweeling en wonen in Zoete Inval, een vrij recente woonstraat in Sint-Kruis, waar ook een buurtcomité is gevestigd. Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'! Meer info hierover op www.bruggelokaal.be/Beelden

 

De ouders van Moana en Ayco kwamen in februari 2007 in Zoete Inval wonen. Hun nieuwbouwhuis was toen net afgewerkt. Hun straat is dan ook een nieuwe straat, gelegen tussen de Driekoningenweg en de Wagenmakersstraat in Sint-Kruis.

In de korte straat wonen veel jonge gezinnen, en dus ook veel kinderen. "Er zijn zo'n 25 kinderen in de straat die jonger zijn dan 10 jaar", vertelt hun mama Katelijne. "We wonen hier graag. Er zijn veel winkels in de buurt en we kunnen alles met de fiets doen. Het is een rustige straat zonder doorgaand verkeer. Toch laat ik de meisjes nog niet buiten spelen zonder mijn toezicht, daarvoor vind ik ze nog iets te jong."

Maar eenmaal in het jaar is de straat wel volledig voor de kinderen: het buurtfeest. Al enkele jaren wordt in de straat een zomerfeest georganiseerd, waarbij de straat ook autovrij is. "Meestal in het een BBQ, de vorige keer was er een spaghettiavond. Voor de zussen is die dag een echt feest! Dan mogen ze vrij op straat spelen, een groot evenement. Ze kijken er werken naar uit. 'Hoeveel keer nog slapen?', vragen ze dan steeds."

In januari is er ook steeds een nieuwsjaardrink. Het gezin is altijd op de activiteiten aanwezig. "Het comité is een goede zaak voor onze straat. Er zijn al veel goede en spontane contacten met de buren, maar het geeft vooral onze kinderen de kans om samen en vrij te spelen."

 

Dit portret maakt deel uit van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw in Portretten'.
Meer info op: http://www.bruggelokaal.be/Beelden

Fotografie © Jürgen de Witte

Lees verder: