be funky 31 vertrekken van vaste, lege vorm

Met de designer van Be Funky een bestaande, lege vorm aanvullen met foto's, tekst en losse vormpjes

Stap 1 Kies Designer (en kies eventueel het derde knopje uiterst links: templates). Helemaal onderaan kies je bij Blank Templates een bestaande lege vorm. De (achtergrond)kleur speelt nu nog geen rol.

Stap 2 Voeg enkele foto's toe.

Mooi is als je voor de achtergrond een kleur kiest die voorkomt in de foto. Gebruik daarvoor de kleurenkiezer en de pipet.

Stap 3 Voeg nu de andere losse elementen toe, naar smaak. Zoals bv. de tekst. Geef die ook een kleur uit de foto: dat bevordert de eenheid en de rust binnen de compositie.

kleur kiezer en pipet

Stap 4 Kies bij 'Design Elements' vormpjes die je wilt: telkens is slechts een beperkt deel gratis te gebruiken (bovenste, waar 'free' bij staat)

Stap 5 Je kan ook de kleur van elk 'design element' wijzigen: zorgen dat tekening geselecteerd staat en een kleur aanduiden via de kleurkiezer.

Stap 6 Als het element geselecteerd is, kun je het ook spiegelen en kopiëren (=duplicate-knop), als je er bv 4 op zelfde compositie wilt gebruiken (zoals in dit voorbeeld). Zo ben je zeker dat ze even groot zijn!

Stap 7 Sla je werk op.

 


 

Extra Als je vertrekt van het ontwerp van Be Funky én dat gewoon aanpast, dan is het makkelijker werken én soms ook mooier. Probeer maar even deze kerstkaart (je vindt ze bij templates > greeting cards > winter holiday) zelf aan te passen, tot dit eindresultaat:

kerstkaart maken met be funky

Maar je kan natuurlijk ook helemaal je eigen gang gaan, met een eigen achtergrond:

Lees verder: