Belgische steden in 3D

Google voegde 3D beelden van Brusselse gebouwen toe aan Google Maps. Straks volgt waarschijnlijk Antwerpen.

Google Earth is heel knap, maar om de aparte applicatie op te starten hebben de meeste internauten, en misschien jij ook wel, geen zin. Gelukkig kan je op de gewone Google Maps vaak ook beelden oproepen van Google Earth. Soms wel in 3D, zodat je de architectuur, het landschap van een bepaalde stad of regio in al zijn pracht kan bewonderen.

Nu heeft Google die mogelijkheid ook uitgebracht voor Brussel.

Het Atomium, het Berlaimontgebouw, de basiliek van Koekelberg... Het staat er allemaal torenhoog en mijlenbreed op. Echt indrukwekkend, maar let op dat je niet te snel doorheen de stad "vliegt" - de Geobrowser van Google Earth vraagt wel wat processorkracht, en iets oudere computers kunnen wel eens naar adem gaan snakken.
Heel indrukwekkend, en volgens het persbericht van Google zou men volop bezig zijn om ook voor Antwerpen een 3D zicht te maken van de stad. De beelden zijn, gek genoeg, van gebruikers zelf afkomstig, die hun stad vorm geven met de 3D tools die Google hen ter beschikking stelt. Een filmpje maakt het een en ander duidelijk.
Wat ons wel benieuwt: op het filmpje, en op de 3D beelden van Brussel wordt het Atomium vertoond. Nu moet je weten dat er auteursrechten berusten op het Atomium: je mag die afbeelding niet zomaar gebruiken, je moet daar toestemming voor vragen (en misschien wel auteursrechten betalen). Onze vraag is uiteraard: zou Google zulke toestemming gevraagd hebben?
http://www.youtube.com/watch?v=1qkLHJg7Wio
http://atomium.be/AuthorsRights.aspx?lang=nl
http://maps.google.com

(bron: www.netties.be * 11 juni 2011)

Justitiepaleis Brussel in 3D op Google Maps

Lees verder: