BUURbook

Op het Nederlandse BUURbook houden bewoners, ondernemers en professionals elkaar op de hoogte van alles in de buurt: van spontaan feestje tot serieus plan. Buurtkennis van bewoners en vakkennis van professionals leiden samen tot rijkere plannen en een leukere buurt!

De missie van BUURbook is dat bewoners meer invloed krijgen op hun eigen buurt. Dat doen ze door bewoners en professionals met elkaar te verbinden. Van VvE, tot straatfeestje of serieus plan: alles in je buurt regel je samen op BUURbook.

Op BUURbook maken bewoners en professionals samen zichtbaar wat er allemaal gebeurt in hun buurt. Veel kansen liggen letterlijk om de hoek: kansen op samenwerking, op hulp, of misschien wel op werk.
Een onzichtbare kans is een gemiste kans!

Een nieuwe manier van samenwerken aan de leefomgeving BUURbook is een instrument waarmee de 'participatiesamenleving' concreet vorm kan krijgen. Nederland bevindt zich momenteel in een transitie naar een andere manier van samenwerken aan de stad. Met meer gelijkwaardigheid tussen bewoners en professionals. Dat vergt experimentern en een zoektocht naar een nieuwe manier van samenwerken. Met BUURbook proberen ze samen met onze gebruikers te ontdekken hoe ze deze samenwerking zo goed mogelijk kunnen faciliteren: learning by doing dus.

Meer uitleg over buurboek vind je hier op de BUURboek-website

Lees verder: