Buurt in de kijker: Het Schuurke vzw

Benieuwd naar de werking, de locatie en de activiteiten van het buurtcomité van Het Schuurke? Lees hier meer.


Het buurtcomité "Het Schuurke" omvat heel wat straten in Sint-Kruis. Het is een actief comité met elk jaar vaste activiteiten waaronder het Schuurkefeest, hét feest voor de hele buurt.

De vereniging heeft tot doel het ontwikkelen van allerlei buurt- en gemeenschapsbevorderende activiteiten. Ze hebben een raad van bestuur met als voorzitter Filip Gallez, de penningmeester is Jo Vancalster en de secretaris Véronique Deknudt.

De activiteiten van 2016:

  • Nieuwjaarsreceptie voor de buurt: zondag 24 januari
  • Paaseierenraap: zondag 27 maart
  • Garageverkoop en hobbybeurs: zondag 5 juni
  • Schuurkefeest: zondag 28 augustus
  • Halloweentocht: maandag 31 oktober

Elk jaar kiezen ze een thema voor het Schuurkefeest, vorig jaar was het " de geknipte buurt" met schminkstand Quoi?fuur dankzij de Brugsebuurtcheques.

In 2014 was Bruggelokaal ter plaatste om wat foto's te nemen. Toen luidde het thema "de leukste in de buurt" (lees meer hier).

Hoeve Hangerijn (Gemeneweideweg-Zuid 113, 8310 Brugge)  is een ontmoetings- en belevingshoeve waar mensen met en zonder beperking samen kunnen (be)leven, werken en ontspannen. De hoeve heeft een belangrijke sociaal-maatschappelijke functie. Centraal in de dagelijkse werking van Hoeve Hangerijn staat de ontmoeting tussen valide kinderen, jongeren, volwassenen en mensen met een beperking. Samen voeren ze allerlei activiteiten uit in de boerderijomgeving met zorgzaamheid voor natuur, mens, plant en dier.

Alle activiteiten vinden plaats in een gezellige familiale boerderijsfeer. Dit unieke project is het resultaat van een samenwerking tussen Stad Brugge, de verschillende voorzieningen voor personen met een beperking, de buurtverenigingen en -scholen.

Daarnaast vinden er ook allerlei activiteiten en evenementen plaats.

Hoeve Hangerijn is ook een openbaar domein. Je kan hier ook simpelweg zitten, snoezelen, kijken, ruiken, voelen, ontmoeten en samen genieten van de rust in de prachtige natuur.

Bekijk zeker eens hun website. Deze wordt regelmatig upgedate met nieuwtjes, activiteiten en ook uitleg over bv het gebruik Wetransfer, MP3-tag, ...

Daarnaast hebben ze een Facebookpagina voor wie op de hoogte wil zijn van het laaste nieuws uit de buurt.

Lees verder: