Chrome apps

Je kan ook apps gebruiken in chrome, ook op je gewone computer!

Met apps voor Google Chrome kun je dingen doen: bv. documenten maken, foto's bewerken en muziek beluisteren. Ze zijn vergelijkbaar met programma's die je installeert op je vaste computer. Het belangrijkste verschil is dat je apps rechtstreeks in je Chrome-browser gebruikt. Als je Gmail of Google Maps gebruikt, gebruik je al apps.

Voordelen van het gebruik van apps tegenover programma's

  1. Apps worden in enkele seconden geïnstalleerd. Je hoeft je browser of computer niet eens opnieuw te starten om de app te gaan gebruiken.
  2. Je apps zijn altijd en overal beschikbaar, ook op de computer van iemand anders bv op het werk, ook op je tablet (als je inlogt tenminste).
  3. Apps zijn altijd actueel. Aangezien apps worden onderhouden op internet (en niet door jou op je computer), hoef je je geen zorgen te maken over het bijwerken naar de nieuwste versie.
  4. Apps veroorzaken geen computercrashes. Als je problemen ondervindt met een app, sluit je het bijbehorende tabblad in de browser. Je browser en computer blijven gewoon werken.

Hoe installeer ik Chrome apps op mijn pc?

Stap 1 Dat gaat eenvoudig via chrome-webstore. Je ziet een scherm met alle categorieën waarvoor apps beschikbaar zijn. 

Stap 2 Zoek via de zoekbalk een bepaalde app waarvan je de naam weet of kijk in een bepaalde categorie wat er beschikbaar is. Je kunt nu apps downloaden. 

Stap 3 Klik op de gewenste app, even later bevestig je nog even dat je die wilt en klaar!

Die chrome-apps worden op twee manieren getoond:

1. Als een gewone website vb. gmail, google agenda,...

2. Net zoals een programma op je computer, los van je browser: een scherm dat zweeft en dat je rechtsboven kan sluiten met de x:

Extra Je kunt die apps (normaal) alleen starten vanuit de Chrome-browser. Voor Windows  kun je de Chrome App Launcher installeren. Je downloadt – ook via de webstore – de Launcher en die verschijnt automatisch in het startmenu van Windows. Je kan die ook slepen naar de taakbalk (iets wat op de afbeelding hieronder te zien is). De apps zijn nu (ook) te benaderen vanuit de App Launcher, zonder dat je eerst je Chrome moet open zetten.

De app laucher ziet er zo uit (afhankelijk van welke apps jij geïnstalleerd hebt, natuurlijk...):

Probeer eens deze apps:

Wunderlist: een to do-list. In de app maak je eenvoudig to do-lijstjes en notities aan die je vervolgens overal terug kunt lezen. De app is ook beschikbaar voor smartphones en synchroniseert feilloos. Inloggen noodzakelijk.

Pocket: hiermee kun je webpagina’s offline bewaren

Free Kick: offline voetbal spelen

500px: mooie foto's bekijken van de gelijknamige website (zie de afbeelding hierboven, met de foto's van Brugge)


Hieronder de top 15 van een computertijdschrift:

 

Lees verder: