Een presentatie maken in Google Drive

Presentaties worden nog vaak in powerpoint gemaakt. Maar dat programma is niet gratis. Je kan er net zo goed het gratis Drive voor gebruiken.

We tonen hier in een aantal stappen hoe je snel zo'n presentatie maakt in Google Drive:

Stap 1: Log in en kies 'presentatie' bij de knop 'Maken'

Stap 2: Kies een thema
(of  -voor gevorderden-  importeer er een met de knop onderaan)

thema kiezen voor een presentatie

Stap 3: alle gereedschappen staan nu bovenaan in de optiebalk: kleuren, tabellen, overgangen, enz. Ga met de muis over de knop en je leest meteen waarvoor die dient...

gereedschap om een powerpoint te maken
♦ Let op als je kiest voor publiceren (en dus op je website zetten):
je vermijdt best de laatste drie soorten overgang (spiegelen, kubus en galerij). Die worden in Google Chrome wel perfect weergegeven, maar NIET in Internet Explorer...

Stap 4: alle mogelijke vragen bij de opmaak, worden online uitgelegd op een speciale site met uitleg die je hier kunt vinden:

vragen en antwoorden over een presentatie maken bij google drive

Stap 5: opslaan of publiceren van de presentatie
presentatie opslaan
Je kan de presentatie downloaden in verschillende formaten. De meest logische zijn ppt(x)-formaat (dan bekom je een klassieke powerpoint) of een pdf-formaat (dan krijg je een lang blad waarop alle dia's onder alkaar staan, ideaal om te printen)

Je kan de presentatie ook publiceren: in dat geval maak je ze openbaar zodat iedereen ze kan bekijken. Je kan de link dan kopiëren en mailen naar iemand, maar nog handiger (als websitebouwer) is dat je de presentatie kan embedden in je website (meteen hieronder zie je hoe je de code bekomt, daaronder zie je een voorbeeld van een gepubliceerde presentatie)

instellingen bij publiceren presentatie google drive

voorbeeld van bovenstaande presentatie (gepubliceerd op internet):

Lees verder: