Foto's zoeken over Brugge met zoekcriteria

Ook in dit stappenplan zullen we zoeken naar foto's van Brugge met behulp van Google afbeeldingen maar deze keer met zoekopties zodat je makkelijk vind wat je wil. 

Stap 1 Ga naar Google Afbeeldingen

Stap 2 Typ opnieuw het woord "Brugge" in de zoekbalk en klik daarna op de blauwe rechthoek met het witte vergrootglas. 

 

Stap 3 Je komt opnieuw op onderstaande pagina terecht. Nu zullen we de foto's wat filteren door zoekcriteria in te stellen. Ga naar "zoekhulpmiddelen".

 

Stap 4 Er net onder krijg je enkele zaken die je nu kunt instellen als zoekcriteria. Je kunt ze allemaal gebruiken of slechts één of twee. Meer uitleg vind je hieronder. 

Stap 5 We willen een foto die groot genoeg is en van een behoorlijke resolutie. Ga hiervoor naar grootte, kies bijvoorbeeld voor "groot" (1). Je kunt ook naar "groter dan" gaan en daarna kiezen voor een afmeting die jij wenst. Je hoeft op niks te klikken om te bevestigen, Google Afbeeldingen zal onmiddellijk de foto's uitkiezen die aan de criteria voldoen. 

 

Stap 6 Je kunt ook een selectie maken op kleur. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar zwart-wit beelden dan kun je dat hier aanduiden.

Stap 7 Ook kun je kiezen naar welk type Google Afbeeldingen moet kiezen. In ons geval is het voor een foto.

Stap 8 Ben je op zoek naar een recente foto. Kies dan een tijdsaanduiding bij het onderdeeltje "tijd".  Speelt de tijd geen rol, laat dan gerust dit onderdeel over. Je bent niet verplicht om bij elk onderdeel iets aan te duiden. 

Stap 9 Zoals je misschien wel weet, mogen niet alle foto's vrij gebruikt worden. Indien je de naam van de fotograaf weet, vermeld die dan altijd bij jouw foto! Tevens kun je bij het onderdeel "gebruiksrechten" aanduiden of je op zoek bent naar een foto die mag hergebruikt worden en of je die mag aanpassen (bijvoorbeeld bijsnijden,...). 

Stap 10 Weet je nog niet goed welke foto je wil? Of wil je eerst kijken of het een mooie foto is vooraleer je de grote van de foto bekijkt? Dan kun je bij "meer zoekmiddelen" voor "formaat weergeven" kiezen.

Wil je de zoekcriteria verwijderen? Klik dan op wissen.

Lees verder: