Glitterfoto maken (deel 2)

In deel 1 heb je geleerd om effecten, kaders en glittertekst toe te voegen aan jouw foto. In dit stappenplan gaan we nog een stapje verder. 

Stap 1 Wil je een leuke bewegende animatie op jouw foto. Kies dan voor "glitterachtergrond". 

Bekijk de mogelijkheden aan animaties en kies wat het best bij de foto past. Klik daarna op "toepassen".

Het gebeurt dat de computer moeite zal hebben om de animatie te laden. Wanneer het laden langer dan normaal duurt,  duw dan op "F5 "op het toetsenbord, op die manier wordt de pagina vernieuwd en zal de animatie laden. 

Stap 2 Heb je geen kader rond je foto en wil je toch de foto in een leuke vorm zetten, kies dan voor "fotomasker". 

Dan krijg je heel wat vormen om uit te kiezen. Heb je gevonden wat je zocht, klik dan op "toepassen".

Stap 3 Met het volgende onderdeel "Glitter" moet je wat opletten, het is niet geschikt voor iedere foto. Het effect komt het best naar buiten als je een grote ruimte op jouw foto hebt met hetzelfde kleur. 

Kies een soort glitters en kies daarna de plaats waar je de glitters wenst. In mijn voorbeeld heb ik in de lucht geklikt. 

Ben je klaar hiermee? Klik dan op "OK".

Stap 4 Je kunt ook tekstballonnen toevoegen. Klik hiervoor op "tekstwolk".

Kies eerst welke tekstballon het best bij je foto past (1). Typ daarna in het kader (en niet in de tekstballon zelf) jouw tekst (2). Ook het lettertype(3) en de tekstkleur (4) kun je aanpassen. Zet je tekst links, in het midden van de tekstballon of rechts (5). Vergroot of verklein je tekst door middel van de schuifbalk (6). Als laaste kun je jouw zinnen in de tekstballon draaien (7).

Stap 5 Het laatste onderdeel van de website Glitterfoto is "inkleuren". Hiermee verkrijg je een zwart-wit foto met een accent in kleur. 

De foto wordt automatisch in zwart-wit gezet. Nu is het aan jou om de delen aan te duiden die in terug in kleur wil zetten. Je kunt de gebieden die je in kleur wenst aanduiden met een punt, rechthoek of cirkel. 

Met een punt is het wat trager werken maar wel iets nauwkeuriger. 

Klik op de cirkel en ga op het onderwerp staan die je terug in  kleur wenst (in dit voorbeeld de bomen), kies daarna op "inkleuren". Jammergenoeg werkt het inkleuren niet helemaal perfect. De rest dat het programma niet heeft ingekleurd kun je dan afwerken door met "punt" op de stukken te klikken. 

Klaar? Dan kun je de foto opslaan. 

Opgelet, zitten er glitters of animatie in jouw foto? Vergeet dan zeker niet om de foto op te slaan als GIF.


Wil je weten hoe je dat meestuurt in een e-mail zodat de animatie nog werkt bij de ontvanger? Lees dan dit stappenplan!

Lees verder: