Gmail: bijlage nooit meer vergeten

Hoe dikwijls is het bij jou al wel niet gebeurd dat je een e-mail hebt verstuurd zonder de bijlage. Wanneer je op 'Verzenden' klikt, is het weg. Gelukkig heeft Gmail een verborgen functie die je eraan herinnert dat je een bijlage niet mag vergeten. 

In Gmail kun je via Instellingen > Algemeen een annuleringsperiode verzenden instellen bij “Verzenden ongedaan maken”. Na het versturen van een bericht kun je bovenaan het scherm in een gele pop-up het verzenden nog ongedaan maken

Stap 1: Ga naar het tandwiel rechtsboven bij Gmail
Stap 2: Kies voor Instellingen
Stap 3: Kies bovenaan het tabblad 'Labs' (extra's die nog niet echt toegevoegd zijn in Gmail, maar wel al voldoende getest om veilig te kunnen gebruiken)
Stap 4: Kies (in de alfabetische lijst) voor "“Verzenden ongedaan maken”
Stap 5: Klik in de radioknop net voor 'inschakelen'.


Stap 6: Vergeet vooral niet helemaal onderaan je nieuwe instelling op te slaan (door op knop "Wijzigingen opslaan" te klikken!)

Na het versturen van een bericht kun je vanaf nu bovenaan het scherm in een gele pop-up het verzenden nog ongedaan maken. Let op: dat kan maar gedurende een 15-tal seconden, daarna is de mail onherroeplijk weg!


Extra info (enkel voor de geïnteresseerde)

Wat er eigenlijk gebeurt, is dat het versturen van de mail even uitgesteld wordt, zodat hij tijdelijk nog kan geannuleerd worden. Dus ook in dit geval is een echt verzonden mail ONHERROEPELIJK weg.

Lees verder: