Gmail: bijlage via drive versturen 2

Bijlages worden bij het doorsturen soms geweigerd. Verstuur ze via drive en je hebt veel meer kans dat ze aankomen. Hier lees je hoe dat kan rechtstreeks in je Gmail-bericht.

Stap 1: Klik op de 'Opstellen'-knop linksboven in je Gmailopstellen-knop in Gmail

Stap 2: Kies je Ontvangers en typ je Onderwerp in. Typ je tekst in het grote bericht-vak.

Stap 3: Zodra je onderaan boven het paperclip-icoon beweegt, komt ook het drive-icoon zichtbaar. Klik op dat drive-icoon.drive-icoon in gmail

Stap 4: Er verschijnt een venster: sleep het bestand naar dit venster OF blader via de knop 'Selecteer bestanden op je computer' en kies je foto, tekst, filmpje,... in je computer.

Je kunt bestanden tot wel 10 GB rechtstreeks toevoegen aan e-mails.

Stap 5: Klik nu op de blauwe "Uploaden"-knop links onderaan. Je bestand wordt gekopieerd van je computer naar je drive (in de cloud). Bij grote bestanden kan dat even duren...dus even geduld.

Je ziet het bestand nu in je mail staan. Als je erboven beweegt, krijg je rechts een x te zien. Door op die x te klikken kun je het alsnog verwijderen uit je mail (het blijft wél in je drive staan!)

Stap 6: Klik op de Verzenden-knop

Stap 7: je krijgt nu nog een schermpje met mogelijke opties:
-iedereen mag de bijlage in drive bekijken
-alleen ontvangers van de mail mogen de bijlage bekijken
-de ontvanger(s) mogen de bijlage OOK bewerken
enz.

Stap 8: verstuur de mail door op de knop 'Delen en verzenden'

Let op: zolang jij het bestand in je drive laat staan, kan de ontvanger het bestand daar downloaden.
 

Extra

Staat een bestand al op je drive? Dan hoef je het niet opnieuw up te loaden! Dan kies je bij stap 4 hierboven Drive aan de linkerkant. Dan krijg je een overzicht van alle reeds eerder upgeloade bijlages/bestanden. Zet een vinkje in de rechterbovenhoek bij de bestanden die je wilt meesturen.

bijlage uit drive toevoegen aan mail


Lees verder: