Google Agenda: Afspraken in de agenda plaatsen

Met Google Drive Agenda kun je per afspraak en gebeurtenis aangeven of je die informatie wil delen met vrienden, collega's of familie. Dankzij het pop-up venster of mail vergeet je nooit meer een afspraak. Tevens kun je je afspraken indelen in verschillende categorieĆ«n door middel van kleuren. 

Nog geen Google Agenda? Ga dan eerst naar Google Agenda: Opstart

Stap 1 Stel je hebt een afspraak bij de kapper op woensdag 8 oktober om 11u. Je gaat naar deze datum door ofwel helemaal links op de kalender op 8 oktober te klikken of door met de pijlen te werken.

OF

Stap 2 Daarna ga je naar het gewenste uur en klik je in het hokje dat naast 11u staat (voorbeeld kapper). Wanneer je op 11u klikt, krijg je dit te zien:

Bij "wat" kun je het onderwerp invullen bv: kapper.

Stap 3 Het kappersbezoek zal waarschijnlijk langer dan een uur duren en je zou graag maandelijks naar de kapper gaan. Hoe kun je dit instellen? Klik op bewerken:

Stap 4 Dan kom je op onderstaand scherm terecht. Vul het onderwerp & de duur van de afspraak in:

Stap 5 De kappersafspraak zal maandelijks plaats vinden. Vink het vakje "Herhalen" aan (dit staat onder de duur van de afspraak). Dan krijg je onderstaand scherm:

Hier kun je kiezen hoe vaak de afspraak herhaald moet worden (wekelijks, maandelijks,...) en vanaf wanneer de afspraak herhaald mag worden. Daarnaast kan je ook kiezen wanneer de herhaling begint en wanneer ze eindigt. Klik op "Gereed" als alles is ingevuld.

Stap 6 Laatste zaken die kunnen ingevuld worden bij het maken van de afspraak:

Je kan de locatie invullen bij "waar".

Een korte beschrijving voor eventuele gasten kan je bij "beschrijving" invullen.

Ook kan je een afspraakkleur toevoegen bijvoorbeeld: geel is voor privƩafspraken (zoals de kapper), blauw voor zakelijke afspraken, groen voor groepsafspraken,...
Om een herinnering in te stellen kun je opnieuw kiezen voor een pop-up herinnering of een herinnering per mail.

 Stap 7 Gasten kunnen worden toegevoegd door hun e-mail adres in te typen en op de knop toevoegen te klikken. Je kunt ook kiezen wat deze gasten mogen doen (anderen uitnodigen, gastenlijst bekijken,...)

Stap 8 Alles is klaar, klik op "opslaan" links bovenaan.

Stap 9 Overzicht agenda

De afspraak staat op de juiste dag en het juiste uur in de agenda. Indien je nog iets wil bewerken aan dit onderwerp klik dan op de afspraak en daarna op bewerken.

Extra Wil je de duur van het kappersbezoek verlengen? Klik dan op de onderste rand van het kader van de afspraak en sleep je cursor het naar beneden (1).  Daarna krijg je onderstaand scherm en kun je beslissen wat voor jou van toepassing is (2).

1.

2.

Wil je verjaardag verwijderen uit de agenda? Klik dan op deze link om het stappenplan te volgen.

Meer lezen:
Google Agenda: Opstart
Google Agenda: Agenda synchroniseren
Google Agenda: Agenda delen
Google Agenda: Instellingen

 

Lees verder: