grote bestanden versturen: We Transfer

Verstuur je soms documenten, foto’s, muziek, presentaties of video  via e-mail door? Dan krijgje vaak te maken met de limiet op de grootte van de bestanden. De limiet is afhankelijk van zowel de zender als de ontvanger wat het er niet gemakkelijk op maakt. Soms zit de e-mailbox van de ontvanger vol. Soms kiezen mensen ervoor om foto’s te verkleinen. Dat is (vaak) zonde want als je de foto wilt afdrukken dan mis je kwaliteit. Met WeTransfer kun je gratis eenvoudig én zonder registratie documenten, foto’s, enz. delen met maximaal 20 ontvangers. Alle bestandstypen worden ondersteund en per keer kun je 2 GB uploaden.  Bekijk hier het stappenplan:

Update 22/8/2014: we tranfer heeft nu ook zijn eigen Android-app.

WeTransfer is eenvoudig te gebruiken zoals onderstaand stappenplan toont (een filmpje met uitleg zie je helemaal onderaan deze pagina):

Stap 1 Ga naar https://www.wetransfer.com en accepteer de gebruiksvoorwaarden door op de knop 'accepteer' te klikken.
we transfer

Kies de free-versie:

Stap 2 Kies één bestand om up te loaden door op de knop 'Voeg bestanden toe' te klikken:
we transfer

Variante: Je kan ook verschillende bestanden kiezen, maar dan maakt WeTransfer er voor de ontvanger automatisch één ZIP-bestand van. (Hoe je dat open krijgt lees je in het tweede stappenplan hieronder) Ontvangers hoeven zo niet bestand-voor-bestand te downloaden.

Stap 3 Geef het e-mailadres van de ontvanger(s) op:

Je kunt tot maximaal 20 e-mailadressen typen, met telkens een spatie ertussen. De ontvangers zien elkaars e-mailadres niet.

Stap 4 Geef je eigen e-mailadres op.

Op dit e-mailadres ontvang je een bevestiging dat WeTransfer de bestanden heeft ontvangen en de ontvanger(s) een bericht heeft gestuurd. Als de bestanden door de ontvanger(s) zijn gedownload dan krijg je daar ook een bevestiging van.

Stap 5 Schrijf (indien gewenst) een kort bericht.

Stap 6 Klik op Transfer-knop (helemaal onderaan)

De bestanden worden nu upgeload naar de computers van We Transfer (waar ze maximaal 7 dagen blijven staan). Tijdens het uploaden krijg je reclamefoto’s van WeTransfer te zien (=hun bron van inkomsten) en hoeveel procent al is upgeload.

Let op: sluit dat venster NIET voor je het bericht krijgt, dat de opload afgerond is: (anders wordt de upload onderbroken - je mag wel in een ANDER tabblad doorwerken op je computer!!)

Stap 7 Wie het bestand moet ontvangen, krijgt een bevestiging van zijn opgestuurde 'post':

• Geen mail van WeTransfer ontvangen? Kijk dan even of het bericht per ongeluk in je Spam terechtgekomen is.

Wil je weten hoe de ontvanger van  jouw bestanden te werk gaat? 

Extra:

Nu is er ook een app voor de smartphone, zodat je ook foto's van je smartphone of tablet in hoge resolutie kan doorsturen.
 
Extra:
 

update november 2016: Wil je eens iets anders proberen? Eens deze nieuwe dienst UPLOADFILES uitproberen? Met klikken en verslepen breng je bestanden naar de site: je krijgt meteen een URL die je kan delen met anderen. Registratie is niet verplicht. Bestanden blijven 30 dagen bewaard. Je kan er ook bestanden permanent bewaren, in een online drive die 5 GB groot is, maar dan moet je 1 dollar betalen.

 

Lees verder: