Hoe download je het gratis boek van Dimitri Verhulst?

Dimitri Verhulst geeft gratis zijn nieuwste boek weg via wetransfer. Hoe kun je het downloaden?

Stap 1 Ga naar https://dimitriverhulst.wetransfer.com/.

Stap 2 Klik op de accepteer-knop.
Staat die knop er niet? Ga door naar stap 3.

dimitri verhulst downloaden

Stap 3 Kies of je het boek wil lezen (bovenste keuze) of wil beluisteren (=onderste keuze).

dimitri verhulst luisterboek

Stap 4 Start nu de download door op de knop "Download" te klikken.

Stap 5 Linksonderaan je scherm (bij Windows10) begint de download: je kan die volgen. Zolang het witte cirkeltje niet volledig blauw gekleurd is, loopt de download.

LET OP: je mag deze bladzijde NIET sluiten zolang het downloaden bezig is! Je mag WEL op een ander tabblad/bladzijde/website verder werken...

Stap 6 Zodra het cirkeltje weg is, is het downloaden klaar. Je kan nu meteen naar je bestand, door op het driehoekje rechts te klikken én te kiezen voor 'Weergeven in map':

Stap 7 De map 'downloads' op je computer wordt geopend én je ziet een mapje met een rits: het gaat hier om een gezipt bestand. Dat is een bestand dat samengeperst werd én vaak uit verschillende onderdelen bestaat. In Windows zit een programma om dat terug te unzippen: jij moet alleen maar dubbelklikken op die map met de rits.

Stap 8 Nu zie je de verschillende bestanden staan op je computer: boek in epub-formaat, boek in pdf-formaat, het luisterboek... Kies wat je wilt en dubbelklik op die map:

Stap 9 In onderstaand voorbeeld klikten we op luisterboek: je ziet het boek nu zitten in .mp3-formaat. Het goeie formaat om te luisteren. epub en pdf zijn ideaal om te lezen op computer of tablet of smartphone.

Stap 10 Je zou het bestand nu hier kunnen starten, maar beter is dat je het bestand KOPIEERT uit die map en verplaatst naar een plaats waar je het makkelijk terug vindt op je computer.

Probeer NIET om het te knippen, want dan krijg je een foutmelding!


Stap extra Nadien kun je eventueel de map 'downloads' leegmaken, maar dat hoeft niet. Je zou het kunnen doen om ruimte te besparen op je computer én om bestanden die mogelijks onveilig kunnen worden op termijn, niet nodeloos op je computer te laten.

Lees verder: