Hoe maak ik van lange lijst pagina's enkele hoofdpagina's met deelpagina's?

Ondertussen zijn er verschillende activiteiten geweest in je vereniging: de lijst wordt steeds langer: te lang om nog overzichtelijk te zijn. Hoe los ik dat op? Hoe doe ik dat?

Zie maar in dit voorbeeld:

Dat is makkelijk op te delen per jaar, natuurlijk! Maar hoe begin ik daaraan?

Stap 1 Log in en ga in beheer naar 'sitestructuur'.

Stap 2 Maak nu eerst 3 NIEUWE pagina's aan, waaronder je de fotoverslagen per jaar zult stoppen.

Let op: als de naam 2015, 2016 of 2017 al ergens in gebruik is als naam van een bladzijde, dan zul je een foutmelding krijgen. Wijzig de naam door ze iets langer te maken vb 'fotoverslagen 2015', 'fotoverslagen 2016' of 'fotoverslagen 2017'.

Stap 3 Wijzig nu van tabblad:

én sleep de drie nieuwe pagina's (die helemaal onderaan in de lijst zullen staan) naar de (hoofd)pagina waar ze onder passen vb. 'fotoverslagen'.

Stap 4 Sleep nu de deelpagina's onder het passende jaar.

Stap 5 Vergeet niet je werk op te slaan!!!


Extra 1a Kom je nu bij elke jaargang op een lege pagina? Voeg daar dan tekst toe, zodat de bezoeker weet dat hij links moet kiezen naar de maand die hij wilt bekijken...

Extra 1b Je kan er ook voor kiezen om meteen de eerste maand van dat jaar te laten zien. In dat geval moet je het (enige) tekstblok op die bepaalde pagina te verwijderen. Na het opslaan wordt die pagina niet meer getoond, én laadt meteen de eerste deelpagina in...

Extra 2 Ofwel begin je bij januari tot december, chronologisch: dat maakt het voor sommigen heel logisch en 'volgens de tijd'.

Anderen hebben dan weer liever dat de recentste maand bovenaan staat én dat ze zo kunnne terug gaan in de tijd...

Aan jou de keuze: er is hier geen "betere keuze", wellicht.

Lees verder: