Ik vind de foto of video niet terug in mijn Google Photo's

Ik vind de foto/video die ik gemaakt heb niet terug in mijn Google Photo's. Hoe zou dat kunnen komen?

Intro Daar kunnen enkele zaken de oorzaak van zijn. Hierbij een paar suggesties om na te kijken:

Stap 1 Een foto die je met je fototoestel maakt, komt vaak bovenaan. Want de foto's worden volgende datum geschikt in Google Photo's.
Als je echter een foto uit je vroegere collectie haalt, of je laadt een foto van internet op naar Google Photo's, dan is het heel goed mogelijk dat die foto niet recent is. Je zult hem dus bij Google Photo's moeten zoeken op de aanmaakdatum of de datum waarop de foto gewijzigd werd... 

Stap 2 Als je die datum niet weet, kuin je dus lang zoeken om hem te vinden! Bekijk dus goed voor je een foto upload WANNEER die foto gemaakt werd... (rechtermuisklik IN de foto - eigenschappen - details - scroll naar beneden):

Stap 3 Een andere reden om je foto/video niet terug te vinden, is omdat je de foto/video niet met je camera gemaakt hebt, maar met een andere app vb video van ElfYourself

Stap 4 Dan zul je eerst moeten aanzetten dat bestanden uit de ElfYourself-map ook moeten gebackupt worden in Google Photo's.

Hoe? Ga op de hoofdpagina van Google Photo's naar de drie streepjes linksboven (=hamburgerteken), klik en kies: 'apparaatmappen': je krijgt een overzicht van alle apps die Google vindt op jouw toestel én die video's of foto's bevatten.
ps de map is vaak pas zichtbaar NADAT je er iets hebt in opgeslagen (maw wanneer je de app een eerste keer gebruikt hebt)

Verder Kies de map van de app waarvan je de foto's/video's in het vervolg ook wilt backuppen en klik er op.

Zet nu de schuiver van grijs (=uit) naar blauw (=aan)

Meteen Meteen zal Google de backup starten, als je ten minste aangesloten bent op een wifi-netwerk. Anders wacht Google wel tot de bij een wifi komt waarop je ingelogd bent....

Lees verder: