Makkelijk een online tijdschrift of krant publiceren met Issuu

Veel verenigingen en buurten hebben een eigen magazine of krantje. Dat wordt meestal in papieren versie verspreid. Meer en meer plaatsen verenigingen en buurten dit ook op hun website. Maar het gevoel van het echt magazine of krantje in je hand is dan ver weg. Issuu kan hierbij een oplossing zijn.

Makkelijk een online tijdschrift of krant publiceren met Issuu

Issuu is een online toepassing waarmee je vanuit verschillende soorten documenten (zoals PDF, Worddocument, Powerpointdocument, OpenOfficedocument, ...) een digitaal boek of magazine kan maken dat je daarna online kan gaan doorbladeren. Het echte doorbladergevoel, maar dan digitaal!

Onderaan op deze pagina zie je alvast een voorbeeld: 

  Deel 1: een account maken.   Hieronder lees je hoe het in zijn werk gaat:

1. Ga naar www.issuu.com en maak een account aan door op 'Create Account' te klikken. Als je al een account hebt, klik je op 'Sign In' en ga meteen naar stap 7

2. Vul de gevraagde gegevens aan. Laat het venster open en ga naar je e-mail inbox.

3. Open de nieuwe mail van Issuu en klik op 'Join Issuu' om de account te activeren.

4. In het venster dat opent klik je op 'Verify Account'

5. Eventueel kan je met vrienden en contacten die ook Issuu gebruiken in contact komen via je e-mailadres. Deze stap kan je echter makkelijk overslaan door onderaan op 'skip this step' te klikken.

6. Het volgende venster legt kort uit hoe Issuu er precies uitziet. Door onderaan te klikken op de knop kan je aan de slag!

Deel 2: een document op ISSUU zetten 7. Ben je nog niet ingelogd? Log dan in én typ in het volgende venster je inlognaam en je wachtwoord


9. Klik op de blauwe knop  'Select a file ...' om een bestand te kiezen op je computer dat je wilt uploaden.

10. Je krijgt nu een strookje dat volloopt: je kan de evolutie volgen van het uploaden... even wachten.

11. Vul de informatie aan die nuttig is voor wie je document zoekt: een goeie titel en een korte omschrijving.

12. Klik daarna op 'Publish now' (zie afbelding hierboven).

14. Klik op 'Open Publication'.

16. Nu kan je het digitale magazine op je website plaatsen! Je kan altijd een link plaatsen, maar nog leuker is om je nieuwe document te embedden. Daarvoor klik je op 'Share' en dan pas kun je op 'embed' klikken.

17. Je krijgt nu een nieuw venster waar je eventueel het document nog kan aanpassen van grootte en kleur. Klik op 'Styling options'  Pas je voorkeuren aan en kopieer de html-code onderaan met Ctrl+C of via rechtermuisklik -> Kopiëren.

18. Ga nu naar het beheer van je website. Maak een nieuw tekstblok aan op de pagina waar het nieuwe document moet komen en klik op 'Code'. Plak hier nu de code die je zonet kopieerde.

19. Ga snel kijken naar de pagina en geniet van je nieuwe digitale magazine op je website! Prachtig én handig, toch?

20. Dit kan je nu zoveel overdoen als je wilt. Laad je eens iets verkeerd op, dan kan je in de 'Library' van Issuu altijd je documenten beheren, aanpassen of verwijderen. Let hierbij wel even op, als je ze hebt ge-embed, dan zullen ze ook op je website verdwijnen.

Veel succes!

-

Extra's

VRAAG Iemand vroeg of de lijn tekst "Open publication - Free publishing" onder de ISSUU-tijdschriften weg kan. Dat kan. Bekijk even de afbeelding hieronder...:

issuu

Alternatief

Niet tevreden over ISSUU? Er zijn nog gelijkaardige diensten. Bekijk bv eens Youblisher:

tijdschrift op het internet zetten

Hier een Brugs voorbeeld van zo'n tijdschrift:

BruggeINspraak november 2015 | PDF to Flipbook

Lees verder: