Oude ingescande foto's van Sint-Gillis

Het team van Bruggelokaal kreeg enkele knappe oude foto's in handen van Jenny uit Sint-Gillis, een van de 100 geportreteerden van het fotoproject '100 Buurtbewoners, Een Eeuw In Portretten'. Zoals in haar verhaal te lezen valt hield Jenny in Sint-Gillis jarenlang haar eigen café De Moderne open, waarna ze tot aan haar pensioen de eerste gerante was van dienstencentrum 't Reitje. Deze foto's getuigen van die vele mooie jaren, waarin verschillende generaties Sint-Gillisenaars aan Jenny's toog aanschoven ...

Café De Sportkring

Een groepsfoto uit eind jaren veertig of begin jaren vijftig voor café De Sportkring aan het West-Gistelhof nummer 13, waar nu 't Opkikkertje gevestigd is. De foto werd gemaakt tijdens het weekend van Sint-Gillis kermis.

Dit café werd uitgebaat door de schoonouders van Jenny en zij hielp met de uitbating vanaf haar huwelijk in 1945 tot aan de opening van haar eigen café Moderne in de jaren zestig.

Op deze foto herkennen we onder meer
- in de bovenste rij: Sylvain Naeyaert (uiterst links) en Albert Dumalin (vierde van rechts)
- in de middenste rij: Jenny Blieck (derde van links) en rechts van haar Denise (vrouw van de toenmalige 'facteur'), André Fonteyne (man met hoed, vierde van rechts, de toenmalige 'facteur')
- in de voorste rij: Emerance (grootmoeder van Sylvain, vijfde van links), 'marraine' (moeder van Sylvain, derde van rechts)

Herken je nog iemand op deze foto of kan je er ons nog iets meer over vertellen? Laat het ons weten!
 

SK Sint-Gillis

Jenny's man Sylvain was een begenadigd voetballer, die in de eerste ploeg van Club Brugge speelde. Later speelde hij bij SK Sint-Gillis. Dit is een groepsfoto van die ploeg uit eind jaren zestig.

Met de hulp van Jenny herkende we:
- in de bovenste rij v.l.n.r. André Seuring, Jacques 'Jacky' Fonteyne, Roger Blieck, Sylvain Naeyaert, Gilbert Declerck en ?
- in de onderste rij v.l.n.r. ?, Fernand 'De Rosten', ?, Maurice 'Misten' Blieck en Omer Dumalin

Herkent iemand de overige personen of kan iemand ons nog meer vertellen over SK Sint-Gillis? Laat het ons weten!
 

Sint-Gillis kermis

Vele jaren lang, tot in de jaren zeventig, waren er elke zomer kermissen in Sint-Gillis. De straten werden versierd, de mensen nog meer, er waren stoeten voor de meisjes en voor de vrouwen 'om ter schoonst', diners op straat, fotosessies, en veel meer.

Deze foto uit Jenny's privécollectie getuigt van deze kermissen van weleer, met een stoet met koetsen die door Sint-Gillis trok. De foto werd gemaakt op de kruising van de Annuntiatenstraat met de Baliestraat.

Ook onderstaande foto werd gemaakt tijdens een Sint-Gillis kermis, in café de Moderne, het café van Jenny in de Hoedenmakersstraat, ergens in de jaren zestig. Alle vrouwen zijn uitgedost voor de kermis.

De dochter van Jenny, Gratienne, klaar voor een Sint-Gillis kermis ergens in de jaren zestig, poserend voor het café van haar moeder, de Moderne, in de Hoedenmakersstraat.

Lees verder: