Schommelen met muziek

Wannaplay?  is een interactieve muzikale schommelinstallatie van 40 meter breed, 16 meter diep en 4 meter hoog.

(foto: Henk Veldman)

Schommel
Elke schommel is een muziekinstrument en door langzamer, sneller, of anders te schommelen wordt dit instrument aangestuurd. Zodoende ontstaat een unieke compositie.

Boiten&Thunnissen
Wannaplay? is een concept van het kunstenaarscollectief Boiten&Thunnissen. Caecilia Thunnissen voerde de ‘regie’ over het project en Jan Boiten ontwierp de installatie. Geluidsontwerper Mark Thur ontwikkelde het geluidssysteem waarmee beweging in muziek wordt omgezet.

Composities
Vier hedendaagse Nederlandse componisten - Rob Zuidam, Mayke Nas, Joey Roukens en David Dramm - maakten voor deze interactieve muzikale schommelinstallatie composities die door de beweging van het schommelend publiek worden aangestuurd. De compositie van David Dramm is ingezongen door sopraan Nora Fischer.

Creatief onderscheidend
Simone van den Ende, Hoofd Kunst & Cultuur en Drama AVROTROS: "We zijn heel erg blij dat we samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds zo snel een project hebben kunnen vinden dat aan onze doelstellingen voldoet. Kunst in de openbare ruimte toegankelijk voor iedereen. Wannaplay? is speels, uniek en creatief onderscheidend."

Expositie
Ter aanvulling is in VondelCS, de ontmoetingsplek voor media, cultuur en opinie, tevens een expositie over de achtergrond en de making of van Wannaplay? te zien. Van 20 tot en met 31 augustus 2014 staan de 16 schommels vlakbij VondelCS, in het Amsterdamse Vondelpark. Volgende plannen zijn ons niet meteen bekend.

(bron: Avro)

Lees verder: