Skype: downloaden & installeren op pc

Met Skype kun je praten met familie en vrienden ook als je niet bij elkaar bent. Skype maakt het eenvoudig om via chatberichten en gesprekken met en zonder video ervaringen te delen met de mensen die u dierbaar zijn, waar ze zich ook bevinden en dit helemaal gratis. Hiervoor heb je wel een computer met luidspreker of headset nodig en een webcam.

Stap 1 Om te kunnen starten moet je eerst het programma downloaden. Dit kun je doen door hier te klikken. Eenmaal op deze site klik je op "Skype downloaden".

Stap 2 Daarna krijg je een vervolgvenster waar je kan aanduiden voor welk apparaat je Skype wil downloaden. Ik kies nu voor"computer" (voor de mobiele app zie downloaden & installeren op smartphone) . Als dit in orde is klik je op "Skype downloaden voor... (naargelang de keuze van apparaat). 

De pc zal nu starten met het downloaden van Skype.

Stap 3 De installatie is bijna in orde. Automatisch zal Skype Nederlands als taal aanduiden. Klik daarna op "Akkoord - Volgende"

Stap 4 Bij de volgende stap is het even opletten. Zorg ervoor dat het vinkje uit staat bij " msn instellen als startpagina". Klik daarna op "Doorgaan"

Stap 5 Na de installatie wordt er gevraagd of je je wil aanmelden met een "Skype-naam" of "Microsoft-account". Dit kun je nog niet onmiddellijk doen wat je hebt nog geen account aangemaakt. Om dit te doen klik je op "nieuw account aanmaken". Een andere optie is om je aan te melden met een Facebook-account (indien je er een hebt).

Stap 6 Vervolledig nu de gegevens om je account aan te maken (je bent niet verplicht om alle velden in te vullen).

Stap 7 Wanneer je klaar bent ga je naar het aanmeldingsscherm en typ je je naam en wachtwoord in.

Stap 8 Als laatste zullen ze vragen om het geluid en video-test uit te voeren om zeker te zijn dat alles in orde is (dit kun je overslaan als je geen webcam hebt).

(update maart 2016: Skype zal vanaf 6 juni 2016 niet meer beschikbaar zijn voor smart tv's. Het betekent dat nieuwe toestellen in ieder geval niet meer van Skype voorzien zullen worden; op oudere tv's wordt de app simpelweg niet meer van updates voorzien. Aanmaken van nieuwe accounts of wijzigen van een wachtwoord kan dan niet meer op de tv zelf. 

Skype: downloaden & installeren op smartphone (android)
Skype: Webcam & headset configureren
Skype: Contactpersonen toevoegen
Skype: Contactpersonen toevoegen via Facebook
Skype: Starten met een conversatie

Lees verder: