Spotify: afspeellijst maken

Je hebt al heel wat liedjes kunnen opzoeken maar het is natuurlijk vervelend om telkens elke naam/liedje te gaan zoeken en daarna te beluisteren. De oplossing hiervoor is een afspeellijst maken met jouw favouriete muziek. 

Stap 1 Om een nieuwe afspeellijst te maken ga je in de linkerkolom (beneden) klikken op "nieuwe afspeellijst".

Stap 2 Nu zal er iets boven het woord "nieuwe afspeellijst" een kader komen waar je de afspeellijst een naam kunt geven.

Stap 3 Kies nu een naam voor de afspeellijst door in het kader te typen. 

Stap 4 Nu de afspeellijst gemaakt is, kunnen we er liedjes aan toevoegen. Ga naar een willekeurig liedje die je in de lijst wil steken.

Stap 5 Klik nu op de rechtermuisknop, kies voor "aan afspeellijst toevoegen" en kies daarna voor de afspeellijst die jij net hebt aangemaakt. 

Dit kun je nu herhalen voor eender welk liedje die jij in jouw afspeellijst wenst. 

Stap 6 Daarna kun je op jouw afspeellijst in de linkerkolom klikken en op de groene knop drukken zodat de lijst wordt afgespeeld. 

Stap 7 Wanneer het ene liedje gedaan is, verspringt Spotify automatisch naar het tweede liedje enz. Wil je niet de volgorde van jouw afspeellijst volgen, dan kun je op de shuffle-knop klikken (1). Of wil je jouw afspeellijst herhalen klik dan op de herhalen-knop (2). 

 

Lees verder: