Spotify afspelen op je sonos via spotify

Sonos en Spotify worden steeds beter op elkaar afgestemd. Spotify afspelen op je Sonos kon al een tijdje, nu kun je Sonos vlot kiezen op je Spotify.

Stap 1 Open je Spotify.

sonos en spotify

Stap 2 Rechtsonder zie je nu een symbool waarop je kan klikken: dan zie je al de apparaten die verbonden zijn met je account (ook op andere plaatsen dan je eigen huis!).

sonos en spotify

Stap 3 Klik op de kamer/computer waar je miuziek wilt afspelen. Hier is 'woonkamer' de naam die ik aan mijn Sonos-speaker gegeven heb. De +1 die je achter de naam 'woonkamer' ziet staan, wijst er op dat er nog een toestel in dezelfde groep zit (waar dus dezelfde muziek zal afgespeeld worden).

Stap 4 Speelt je muziek toch nog niet? Dan kan het zijn dat je volume niet open staat. Het volume op je computer, maar ook het volume op je sonos-apparaat:

Stap 5 Is het ok? Dan zie je een groene lijn onderaan. De muziek speelt in je woonkamer (én één kamer extra, in dit geval) op je Sonos-installatie, die je bediende met je Spotify-account...

sonos en spotify


Problemen met je Sonos? Als er zich problemen voordoen met je Sonos, kun je een diagnose van je installatie doorsturen aan Sonos.

Binnen de 24u beantwoorden ze dan je vraag, via mail.
Diagnose kan verzonden worden vanuit instellingen, geavanceerde instellingen bij smartphone en tablet.
Bij computers is dat: help > diagnose insturen
De diagnose liefst aanmaken binnen 20 minuten nadat het probleem zich voordoet.

Lees verder: