Spotify: bestaande afspeellijst vinden en beluisteren

Nu het lukt om liedjes te zoeken en ze te beluisteren kunnen we overgaan tot het vinden en beluisteren van een bestaande afspeellijst. 

Bestaande afspeellijsten

Stap 1 Zorg ervoor dat je op "bladeren" staat aan de linkerkant van Spotify.

Stap 2 Nu zie je in het midden een hele reeks afspeellijsten die ik hieronder zal overlopen. 

Overzicht: hier krijg je (zoals het woord zegt) een overzicht van heel wat voorgestelde muziek die je kunt beluisteren (zie foto hierboven. 

Hitlijsten: in dit onderdeel kun je de Belgische hitlijst beluisteren maar ook heel wat buitenlandse lijsten. Neem zeker even de tijd om deze lijsten eens te bekijken en te overlopen. 

Genres en stemming: naargelang jouw stemming (gelukkig, triestig, relax,...) kun je hier een afspeellijst vinden. Ook op genre is het makkelijk om hier iets te vinden. Ook hier heb je enorm veel keuze. 

Nieuwe releases: wil je de nieuwste albums beluisteren dan kun je dit doen op dit tabblad. De nieuwste cd's komen hier terecht, heel interessant voor echte muziekliefhebbers. 

Ontdekken: hier stelt Spotify liedjes voor aan de hand van de liedjes die jij al hebt beluistert. Het muziekprogramma gaat dus op zoek naar gelijkaardige liedjes of liedjes van dezelfde zanger/artiest. 

Concerten: wat Spotify nog specialer maakt is de mogelijkheid om ook te bekijken welke concerten er binnenkort in de "buurt" zijn.

 

Lees verder: