Spotify: downloaden en installeren (Premium)

Met een abonnement bij Spotify kun je offline luisteren naar muziek, heb je geen vervelende advertenties en heb je een betere geluidskwaliteit. 

Op de website kun je lezen dat je ook een gratis proefabonnement kunt aanvragen, dit is dezelfde werking dan wanneer je onmiddelijk voor het betaalde abonnement zou gaan (je krijgt deze gratis maand sowieso). Je moet enkel in de gaten houden wanneer de proefversie verloopt. Hieronder het stappenplan:

Stap 1  Ga naar deze website. Ga dan een beetje naar beneden op de pagina totdat je dit gedeelte ziet (foto hieronder). Klik dan op de groene knop waarop staat "Kies Premium".

Stap 2 Meld je aan met ofwel jouw Facebookprofiel (1), jouw gegevens (2) (indien je al eerder jouw aanmeldgegevens hebt doorgegeven) of maak een profiel aan (3).

Stap 3 Spotify vraagt nu om de bankgegevens in te vullen. Daarna klik je op start proefabonnement en betaal na 30 dagen. Dus automatisch is de eerste maand gratis. Let op: je kunt enkel met een creditcard betalen (bv Visa) of Paypal.

Stap 4 Nu krijg je deze bevestiging en een tweede bevestiging via mail.

Stap 5 Klik nu rechtsboven (naast jouw naam) op het pijltje zodat er een lijst komt uitgeschoven. Kies hier voor "account"

Stap 6 Dan kom je op deze pagina terecht. Kies nu voor "downloaden" (1). Daarna zal de download ofwel bovenaan (als je met mozilla werkt) of onderaan als je met Chrome werkt te zien zijn. De download van Spotify zal normaal automatisch starten, is dit niet zo klik dan op het bestandje onderaan/bovenaan op de downloadbank (2).

 

Stap 7 De download zal nu starten. Je kunt de voortgang volgen op het scherm. Indien Spotify zou vragen wat de doen met de download, klik dan op "bestand opslaan" en het downloaden zal starten.

Stap 8 Daarna vraagt Spotify om je opnieuw aan te melden.

Je kunt je abonnement op ieder moment opzeggen door in te loggen op je Spotify-account (hier klikken) en de instructies te volgen.

Lees verder: