Spotify: zoeken naar een liedje

Nu je spotify hebt gedownload kun je jouw favourite muziek beluisteren. Hoe je op zoek gaat naar een bepaald liedje leggen wij in dit stappenplan uit. 

Stap 1 Zorg ervoor dat je ofwel via Facebook ofwel via jou gebruikersnaam en wachtwoord bent ingelogd op Spotify.

Stap 2 Ben je op zoek naar een specifiek liedje en weet je titel ervan? Dan kun je de zoekbalk bovenaan gebruiken. Je hoeft zelf niet het hele woord/ de hele zin te typen, Spotify stelt heel snel liedjes voor die beginnen met de woorden/letters die jij hebt getypt. 

Zoals in dit voorbeeld. Ik ben op zoek naar het liedje "Suzanne" van Leonard Cohan. Spotify doet hier al een paar voorstellen en ik zie dat het liedje er al tussen staat.

Stap 3 Klik nu op het liedje dat je wil horen (in dit geval Suzanne van Leonard Cohan). Dan kom je automatisch op de pagina terecht waar alle liedjes, die ooit gemaakt zijn van deze zanger, verzameld staan. 

Wil je het liedje beluisteren, dan kun je ofwel dubbelklikken op het liedje ofwel op de groene knop waar "afspelen" op staat.

Stap 4 Hetzelfde kun je dus doen als je de zanger van een liedje wel weet maar niet meer zo zeker bent van de titel van het lied. Dan kun je in de zoekbalk op zoek gaan naar bijvoorbeeld "Edith Piaff". 

Stap 5 Klik nu op de zanger/zangeres zijn of haar naam en dan kom je op hun afspeellijst/pagina terecht. De meest populaire liedjes staan bij iedere artiest bovenaan. Nu kun je op zoek gaan in de lijst welk liedje je precies wou horen. 

Stap 6 Ben je niet direct op zoek naar een bepaald liedje maar wel naar wat zomerse muziek? Dit kun je doen door terug naar het hoofdvenster te gaan (bovenaan op bladeren klikken).

Stap 7 Ongeveer in het midden vind je een hele rij met lijsten waarnaar je kunt op zoek gaan. De verschillende lijsten leg ik uit in het stappenplan "Spotify: afspeellijsten".

Stap 8 We zijn dus op zoek naar zomerse muziek want we zijn in een zonnige stemming en we willen niet zelf een afspeellijst maken. Hiervoor klik je op het derde gedeelte "genres en stemmingen".

Stap 9 Daarna krijg je dit scherm te zien. Kies hier voor "stemming".

Stap 10 Nu krijg je een heleboel afspeellijsten waar je uit kan kiezen, ik heb door naar beneden te scrollen voor de lijst "sumervibes" gekozen.

Dubbelklik op de lijst als je die wil afspelen. 

Lees verder: