Blue-bike ook in Brugge

Blue-Bike is er in bijna alle grote Belgische treinstations. Daar staan in totaal meer dan 1.000 blauwe fietsen te wachten op de reiziger, die zo'n fiets kan gebruiken om het laatste stukje van zijn reis af te leggen.

Update eind 2015:

In 2015 steeg het aantal gebruikers tot 13.500 leden en reden bluebikers samen maar liefst 140.000 ritten doorheen het ganse land! Dat zijn meer ritten dan de voorbije 4 jaar samen. Deze groei is het sterkst merkbaar in Deinze, Brugge & Hasselt. In 2015 nam 14.162 keer iemand in Brugge een Blue-bike bij de hand. De stad laat zo Hasselt, Mechelen en Leuven ver achter zich.

Sinds het begin van 2015, toen het nieuwe tarief van 1 euro werd ingevoerd, werden de Blue-bikes in totaal al 10.000 keer uitgeleend. Dat is goed voor een gemiddelde van 1.250 ontleningen per maand, en daarmee is Brugge koploper.

Ter vergelijking met die cijfers: bij de introductie van Blue-bike in Brugge in 2014, werden op een heel jaar 20.606 ontleningen genoteerd. Ook toen deed geen enkel ontleningspunt elders in Vlaanderen beter. Bruggelingen fietsen overigens niet enkel op Blue-bikes in hun eigen stad, want al 230 van hen leenden er al eentje in een andere Belgische stad.

Update juni 2015:

Brugge is niet de enige plaats waar je goedkoper rijdt met de bluebike. Bekijk hier het lijstje van andere goedkopere steden/gemeentes.
Hier een kaart met alle stations waar je een bluebike kunt lenen.

Update mei 2015:

Blue-bikes, zijn het populairst in Brugge. Dat blijkt uit cijfers van afgelopen maand: in april 2014 werden maar liefst 1.262 ritjes gemaakt. Daarmee steekt Brugge het Oost-Vlaamse Deinze voorbij als populairste Blue-bikestad. De fietsen worden nog maar sinds januari ontleend, maar doordat stad Brugge zelf financieel bijspringt en het ontlenen voor abonnementhouders zo gratis maakt, is het gebruik van de fietsen sindsdien explosief gestegen.


De bedoeling van de Blue-bikes in Brugge was om het duurzaam woon-werkverkeer te promoten. De cijfers tonen aan dat deze doelstellingen vlot wordt gehaald met ongeveer 80% van de fietsen ontleend voor 9 uur ’s morgens.

Blue-bike nu ook in Brugge
Om fietsen te kunnen huren, moet je eerst een abonnement nemen van 10 euro. Daarna kan je 1 fiets huren. Per keer kost het huren van een fiets 3 euro en daarvoor mag je de fiets 36u bijhouden. Meer info bij blue-bike.

Lees verder: