Hertsvelde West lanceert eigen buurtwebsite

Hertsvelde -West, een verkaveling uit 2008 in Sint-Andries, bruist ondertussen volop. Daar kon een website niet ontbreken, vonden ook vier jonge initiatiefnemers. Ondertussen is er ook de uitwisselkast...

Over de uitleenkast verscheen dit in het Brugs Handelsblad van 11 juli 2014:

Vroeger was deze verkaveling eigendom van de familie Dhoest die er een tuinbouwbedrijf runde en nog steeds in de Legeweg woont met enkele serres die ze nog zelf onderhouden.

De grond werd in 2005 verkocht aan Novus en in 2008 startten ze op deze locatie een verkaveling met 21 pastoriewoningen, naar een ontwerp van het studiebureau Jonckheere. Alle woningen zijn intussen verkocht, opgeleverd en bewoond met een leuke, nieuwe buurt tot gevolg!

comité Hertsvelde-West in Sint-Andries 2013

In de lente van 2011 kwamen een aantal mensen van de wijk Herstvelde-West samen om een eerste buurtfeest te organiseren. Het werd al snel een kernteam van vier enthousiaste mensen:

op de foto van links naar rechts: Sofie Verheye - Marjan Dujardin - Wout De Raes - Barbara Vangierdegom

Bekijk hier de website van Hertsvelde-West , die op 31 januari 2013 gelanceerd werd.

op toer met de bakfiets in Hertsvelde-West

Op zaterdag 20 augustus 2011 vond het allereerste buurtfeest plaats. Alle voorbereidingen werden getroffen: een grote partytent werd aangekocht, de bbq werd besteld, de drank werd geleverd en vloeide die dag rijkelijk door de zomerse temperaturen, het springkasteel werd in gereedheid gebracht, tafels en stoelen werden aangerukt en iedereen bracht naast zijn beste humeur, ook kunstwerkjes van desserts mee! Het werd een dag om niet te vergeten, zowel voor jong als voor oud!

Bekijk hier alle foto's.

Lees verder: