Buurtcamping: buurtbewoners leren elkaar beter kennen

Sedert 2013 toveren buurtbewoners van enkele stadsparken in Amsterdam en Utrecht hun park om tot Buurtcampings! Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Je groet de buurman, praat over koetjes en kalfjes en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren, leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen.

In de nu (2015) zeven deelnemende stadsparken verschenen eind juli een bonte verzameling tentjes, bewoond door alle types die de stad rijk is. Van yuppen tot daklozen, van Drentenaren tot Surinamers, van zuigelingen tot senioren. Er wordt van alles georganiseerd, van een seminar camping flirten tot een silent disco. En natuurlijk gaat ‘s avonds de barbecue aan. Op de camping zijn voorzieningen als toilet en douche aanwezig, maar het is aan de bewoners zelf om te bedenken wat er allemaal op de camping gebeurt.

Van 24 t/m 26 juli toveren we samen stadsparken in Amsterdam en Utrecht om tot Buurtcampings! Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en is iedereen gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit… Je groet de buurman, praat over koetjes en kalfjes en helpt elkaar een handje. Door samen de camping op te bouwen en activiteiten te organiseren, leren buurtbewoners tijdens een ontspannen vakantie elkaar beter kennen.

Drie dagen lang is het park een klein gemoedelijk dorpje midden in de grote stad. Bewoond door alle types die de stad rijk is: van yuppen tot daklozen, van Drenten tot Surinamers, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Kijk alvast “Buurtcamping, de film“ om in de stemming te komen!

buurtcamping

In 2013 was de eerste Buurtcamping te vinden in het Oosterpark. In 2014 werd er gekampeerd in het Oosterpark, Noorderpark en Rembrandtpark in Amsterdam. In 2015 strijkt de camping neer in het Amsterdamse Flevopark, Noorderpark, Rembrandtpark, Sloterpark en Egeldonk in Zuidoost én in Utrecht in het Majellapark en het Noordse Park. Een tentplek moet je vooraf reserveren in de campingwinkel op de website. Je kan je ook als vrijwilliger aanmelden: dan kampeer je gratis of met korting. 

de buurtcamping nederland

Meer info op de website van buurtcamping.nl

 

Lees verder: