Stempelhelden

Vzw Wieder Brugge start eind augustus een nieuw project op, namelijk StempelHelden: een fotoproject waarin ze samen stil willen staan bij hoe we kunnen kijken naar armoede, en wat de gevolgen kunnen zijn van onze kijk op andere mensen of stempels die we mensen geven.

Mensen in armoede krijgen heel wat stempels op zich. Stempels die vaak niet de lading dekken met betrekking tot wie deze mensen zijn. Deze stempels worden veelal uitgedeeld op basis van een verhaal die gekleurd is door stigmatisering en vooroordelen. Echter is de praktijk een ander verhaal. Het is als het ware een verhaal van onbekend onbemind. Mensen in armoede beschikken over heel veel talenten en competenties, maar jammer genoeg wordt hier maar al te vaak aan voorbij gegaan. Hierdoor verliezen we heel wat zinvol menselijk kapitaal.

Om die reden willen ze aantonen dat mensen in armoede veel meer zijn dan Stempels, maar echte Helden die dagdagelijks er alles aan doen om te leven en te overleven.
De bedoeling is dat ze aan de slag gaan met 2 beelden per deelnemer, die de toeschouwer meenemen in het verhaal van beeldvorming van de maatschappij tov mensen in armoede ( het verhaal van mensen in armoede, en de vele vooroordelen en oordelen die ze dagdagelijks ervaren) en anderzijds het verhaal van de krachten en kansen die mensen in armoede hebben.

Heb je zin om mee te werken? Aarzel dan niet en laat iets weten. Begin september gaan ze van start met het nemen van de foto’s, dit onder begeleiding van een professionele fotograaf.

wieder armen nemen het woord Brugge logo  

Contactpersoon:
Cockhuyt Pascale
[email protected]
Telefoon: 050/33 54 84

Lees verder: