Programma om Google chrome op te kuisen

Eenvoudig programma dat (enkel) je chrome opkuist van mogelijke toolbars en andere ambetantigheden, die je antivirus programma meestal niet vindt.

Chrome-gebruikers die merken dat hun browser plots vreemde startpagina’s, toolbars of pop-ups begint te vertonen, kunnen Googles nieuwe Software Removal Tool gebruiken om die problemen te verhelpen. De Software Removal Tool is geen malwarescanner voor je hele computer. Hij scant naar programma’s die de instellingen van Chrome aanpassen, maar virussen, rootkits of andere malware die de rest van je systeem besmetten, worden niet gedetecteerd.

Stap 1: De Software Removal Tool vereist geen installatie. Je zal hem na gebruik ook NIET terugvinden op je computer. Klik hier om de Software removel tool te downloaden. Hij wordt gedownload en jij klikt er gewoon op.

Stap 2: Hij start onmiddellijk op (geen installatie, geen next-knoppen,...) en zoekt naar verdachte programma’s die de werking van Chrome beïnvloeden.

Stap 3: Na een snelle scan verschijnt een melding met het aantal schadelijke programma’s die werden gevonden en kan je kiezen om de verdachte programma’s te verwijderen.

Stap 4: Vervolgens (nadat je op de continue-knop klikte) zal Chrome automatisch opnieuw opstarten en aanbieden om de browserinstellingen opnieuw in te stellen naar de standaardwaarden, zodat je weer kan beginnen met een schone lei. Let op, want als je dit doet, verdwijnen alle eerder ingestelde zaken. Deze stap sla je best over door op annuleren (zie scherm hierboven) te klikken.

Lees verder: