Symbolen voor veilige verbinding in chrome

Er zijn drie symbolen die verwijzen naar de graad van veiligheid van de internetverbinding die je maakt met een bepaalde website.

Inleiding Een https-verbinding is veel veiliger dan een gewone http-verbinding. Er zijn drie symbolen die je helpen zelf te beoordelen hoe veilig je verbinding is. 

Mogelijkheid 1 Een groen slotje voor een veilige https-verbinding: 

symbool voor veilige internetverbinding

Mogelijkheid 2 Een klassiek blad voor een gewone http-verbinding: 

symbool voor gewone internetverbinding

Mogelijkheid 3 Een slot met een rood kruis voor een kapotte https-verbinding of een https-verbinding met fouten. Dat laatste kan betekenen dat er beveiligde én niet-beveiligde dingen samen op én website te zien zijn.

symbool voor fouten in internetverbinding 

Websitebouwers lezen ook dit: De hoofdwebsites bruggelokaal.be, brugsebuurten.be zijn beide beveiligd én hebben een https symbool. De gewone buurt- en verenigingswebsites hebben dat niet, omdat dat onbetaalbaar zou zijn. Zo'n s-symbool in de https kost ongeveer 100 euro per website. Onbetaalbaar voor veel verenigingen. Als je soms van de ene soort site naar de andere gaat, krijg je dan een melding, dat de website niet veilig zou zijn. Dat wil dus alleen zeggen dat er dingen gemengd worden op die site, én dat ze dus niet https-beveiligd blijven. Geen probleem voor onze sites: je kan gerust verder werken! Alleen voor bankgegevens enzo zou dat van belang zijn.

Oplossing: één keer doorgaan, klikken op 'ik vertrouw die website' (ook al zegt Google dat je dan onveilig bezig bent) én je kan gewoon inloggen.

Lees verder: