Vertalen met translate-extensie

Wil je snel een stukje vertalen op een webpagina? Met de extensie 'Translate' in Chrome gaat het nog sneller en blijft je blad overzichtelijk.

Stap 1 Ga naar de Chrome-webstore en installeer de extensie 'Google translate'. De extensie nestelt zich rechtsboven naast de adresbalk.

Stap 2 Ga naar een (bv. Engelstalige) bladzijde én selecteer het stuk dat je wilt laten vertalen.

google translate extensie: hoe gebruiken?

Stap 3 Klik rechtsboven op het translate-symbool. Meteen opent een scherm (dat als voordeel heeft dat de originele, onderliggende pagina nog zichtbaar blijft!). 

Stap 4 Staat de juiste taal niet meteen aangeduid? Via een dropdownmenu kun je in de lijst zoeken naar de juiste taal...

Stap 5 Onder de originele tekst, komt nu de tekst in het Nederlands. Niet perfect, maar toch een aanwijzing van wat het zou kunnen zijn...


Extra Wil je de taal standaard in een andere taal zetten, zodat de geselecteerde tekst in het Frans of Engels vertaald wordt? Rechtermuisklik dan op het translate-symbool (rechtsboven). Kies: opties. In het blad dat nu verschijnt wijzig je de standaardtaal van Nederlands naar de gewenste taal.... Niet vergeten op te slaan!


Stap 1 Het kan ook anders. Installeer ook hier de extensie 'translate'.

Stap 2 Selecteer de tekst die je wilt vertalen.

Stap 3 Rechtermuisklik IN de geselecteerde tekst. Kies in het menu dat verschijnt voor 'Google Translate'

Stap 4 Een nieuwe schermvullende pagina komt bovenop de originele pagina te liggen, waarop je de vertaling kan zien:

Stap 5 Je kan hier allerlei dingen nog wijzigen.

Lees verder: