Binnenkijken in winkels met google maps

Met Google streetview kun je ook binnenkijken in winkels en sfeerbeelden van mooie plekken in de stad bekijken. Zo ga je te werk...

Stap 1 Ga naar maps.google.com.

Stap 2 Klik rechtsbeneden op het oranje mannetje:

Stap 3 Je ziet nu op de kaart drie extra dingen verschijnen (zie vak onderaan):

blauwe lijnen = de straten waarvan je streetview-beelden kan bekijken

blauwe bol = plaatsen met een 360-graden foto, buiten (Photo Sphere)

oranje bol = plaatsen met BINNENfoto's van winkels, hotels, enz (Binnenkijken)

Stap 4 Sleep nu het oranje mannetje op zo'n blauwe weg: de plaats waar je wilt gaan kijken. De kaart wordt omgezet in een foto van die plaats. Je kan klikken en tegelijk slepen in de foto om de andere kant te zien.

Stap 5 Linksbeneden heb je een klein kaartje, met een vakje erin. Klik je op dat vakje, dan krijg je een stuk kaart te zien en de foto van de plaats erboven.

Stap 6 Klik op een Binnenkijken-oranje-punt op de kaart. De foto boven wijzigt in een foto van die plaats waar je net voor de deur staat (in het voorbeeld hierboven) of al meteen binnen staat.

Stap 7 Klik nu op de deur/het reclamebord en ga de zaak binnen. Waar je pijlen ziet, kun je nog verder wandelen in die bepaalde zaak. Soms kun je ook een blik werpen op het terras.

Stap 8 Wil je de kaart terug kleiner (en de foto groter)? Klik dan terug op het vierkante symbool dat linksonder IN de kaart staat.

Lees verder: