Google Agenda: Instellingen

Je kunt herinneringen instellen voor gebeurtenissen die je niet mag vergeten. Die herinneringen zijn er in de vorm van SMS-berichten, e-mails en pop-up vensters op het bureaublad van je pc. Verder kun je ervoor kzien om meldingen te ontvangen voor nieuwe vergaderverzoeken, voor gewijzigde of geannuleerde afspraken en voor antwoorden op uitnodigingen. 

Stap 1 Ga opnieuw naar het tandwieltje rechts bovenaan.

Stap 2 Er zijn heel wat instellingen onder verschillende tabbladen te vinden. De belangrijkste instellingen zullen in dit stappenplan aan bod komen.

Met deze tabbladen kun je dingen aanpassen omtrent de duur van je afspraken, instellingen voor de afspraken en verschillende weergaves van je agenda.

Stap 3 Tabblad Agenda:

Herinneringen & meldingen aanpassen kun je bij dit onderdeel. Klik rechts op je scherm op "Herinneringen en meldingen".

Stap 4 Daarna kom je op dit scherm terecht.

Hier kun je kiezen op welke manier je melding krijgt van een nieuwe mail (zie ook Google Drive Agenda: Opstart). Daarnaast is er ook nog de optie om je meldingen te ontvangen via sms (zie stap 5)

Stap 5 In de velden van "herinneringen voor afspraken geef je aan, hoeveel minuten of uren van tevoren je een sms-bericht, e-mail of pop-up wenst te ontvangen

Als je een erg drukke agenda hebt kun je jouw dagelijkse agenda laten e-mailen ('s ochtends vroeg) zodat je een handig overzicht krijgt van alle afspraken en gebeurtenissen die dag.

Stap 6 Om meldingen via je mobiele telefoon te ontvangen moet je nog enkele zaken in orde brengen. Ga naar "je mobiele telefoon instellen voor het ontvangen van meldingen"

Stap 7 Typ jou gsm nummer in bij nummer 1. Daarna klik je op verificatiecode verzenden (nr 2). Na even wachten, krijg je de verificatie toegestuurd op je gsm. Deze typ je in bij nr 3. Als laatste klik je op nr 4 om het instellen te voltooien.

Stap 8 Wanneer je al even vertrouwd bent met het gebruik van de agenda en je merkt dat je toch nog graag enkele zaken wenst aan te passen dan kun je terecht bij het tabblad "Labs". Dit onderdeel zal later verder worden uitgelegd.

Meer lezen:

Google Drive Agenda: Opstart
Google Drive Agenda: Afspraken in agenda plaatsen
Google Drive Agenda: Agenda delen
Google Drive Agenda: Agenda synchroniseren

Lees verder: