Google Drive: Presentaties

Het onderdeel Google Presentaties biedt je creatievere mogelijkheden zoals het toevoegen van animaties, afbeeldingen, foto's en videoclips waarmee je de toeschouwers een mooie en interessante presentatie voorschotelt. Google Presentaties lijkt ook heel erg op Microsoft Powerpoint wat het makkelijker maakt.

Stap 1 Klik op "nieuw" en daarna op Google Presentaties

Stap 2 Kies nu een thema met het kleurenpalet dat het best bij jou presentatie past en klik daarna op "ok".

Stap 3 Vanaf nu kun je in je presentatie typen (in je begindia). Wil je de tekst hoger of lager zetten? Neem dan met de muis het blauwe kader vast en versleep.

Stap 4 Een nieuwe dia toevoegen doe je door op het "+" teken te klikken links bovenaan. De dia's leggen zelf uit waar je moet klikken om tekst toe te voegen en ook hier kun je de tekstkaders verplaatsen.

Stap 5 Met de werkbalk bovenaan pas je de tekstgrootte, kleur,... aan.

Stap 6 Animatie toevoegen

Selecteer de tekst waar je animatie wilt aan toevoegen. Klik daarna op "Invoegen" en kies voor "animatie".

Daarna krijg je rechts de keuzemogelijkheden. Je kan een effect/animatie toevoegen voor de dia zelf (1) maar ook voor de woorden op de dia (2)

Bij de overgang van de dia zelf heb je ook nog onderstaande mogelijkheden. Wanneer je hetzelfde effect bij elke dia wenst is het makkelijk, klik op "op alle dia's toepassen".

Bij de animatie van de tekst op de dia heb je na het soort effect ook de keuze om je animatie te laten verschijnen met een muisklik of automatisch na de volgende of vorige dia.

Klik nu op "animatie toevoegen". Indien je wil zien hoe de animatie eruit ziet kun je op "afspelen" klikken en daarna krijg je een voorvertoning.

Stap 7 Een afbeelding toevoegen doe je door op het icoontje afbeelding te klikken. Daarna kom je op onderstaand scherm terecht. Je hebt heel wat verschillende manieren om een afbeelding in te voegen.

Daarna kun je de grootte van de afbeelding zelf aanpassen.

Stap 8 Wanneer de presentatie af is, klik je rechtsboven in het scherm op "Presentatie bekijken". Wanneer je op het kleine driehoekje naast "Presentatie bekijken" klikt, kun je de presentatie sturen.

Stap 9 Ook hier kun je de naam van je presentatie aan passen door op "naamloze presentatie" bovenaan links te klikken.

Extra: je hoeft het document niet op te slaan. Dit doet Google Drive zelf.

Meer weten:

Google Drive: Algemeen
Google Drive: Delen van bestanden
Google Drive: Documenten
Google Drive: Spreadsheets
Google Drive: Formulier
Google Drive: Teken diagrammen en flowcharts

Lees verder: