Recente weetjes over Google gmail, drive, google+

Voortdurend wijzigen de voorwaarden bij Google: meer ruimte, geen of juist wel verplichte koppeling met G+, enz. We zetten enkele belangrijke wijzigingen of weetjes op een rijtje...

1. Als je tot voor kort een Gmail-account aanmaakte, dan moest je hier een Google+-profiel aan koppelen. Google voerde deze verplichting in januari 2012 in. Het wilde er zo voor zorgen dat Google+ populairder werd en meer gebruikers zou krijgen. Maak je nu een nieuw Gmail-account aan, dan krijg je tijdens het registratieproces de optie voor een Google+-account. Een Google+-account is dus niet meer verplicht. Het lijkt er nu dus op dat Google minder werk maakt van Google+. Voor andere diensten van Google is een Google+-account nog wel vereist, bijvoorbeeld bij het reageren op YouTube-filmpjes.

2. Als jouw onderwijsinstelling Google Apps for Education gebruikt, dan krijg je als student straks onbeperkte opslagruimte in de Googlecloud. Studenten kregen vroeger al 30 GB. Want dubbel zoveel is als gewone gebruikers.

Je vindt je beschikbaar volume bij account:

en kies dan voor:
beschikbaar volume in google
Klik je dan op 'opslagmogelijkheden beheren', dan zie je meer details:

3. Niet alles wat je op Google zet, telt mee voor je totaal.
Sommige dingen kun je 'gratis' plaatsen:
-Alles dat je maakt met Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties neemt geen opslagruimte in beslag.
-Bijlagen verzenden en ontvangen in Gmail en jouw e-mailberichten nemen WEL opslagruimte in beslag.
-Foto's groter dan 2048 x 2048 pixels nemen WEL opslagruimte in beslag. Alles kleiner dan dat formaat is gratis.

4. De volgende versie van Android (versie L, die wellicht voor eind 2014 verschijnt) is de eerste die standaard gegevens versleutelt. Hierdoor wordt het dieven en de overheid erg lastig gemaakt toegang te krijgen tot je persoonlijke informatie. Al sinds 2011 is het versleutelen van gegevens optioneel op Android-smartphones en -tablets. 

5. Adobe zal zijn Photoshop ook beschikbaar maken voor de Chromebook. De Chromebook-versie van Photoshop zal “gestreamd” worden uit de cloud en zal in niets verschillen van de reguliere Photoshop. De software zal ook heel sterk geïntegreerd worden met Google Drive om bestanden op te slaan en te beheren.

6. Nu kwetsbaarheden in de webbrowser Chrome steeds verminderen gaat de beloning voor het vinden van kwetsbaarheden de hoogte in. Wie een bug weet te vinden in Googles Chrome-browser kan daar een flinke stuiver aan overhouden. Volgens Google zijn er de afgelopen jaren op die manier al ruim 700 bugs en fouten in Chrome weggewerkt. Dat kostte het bedrijf ongeveer 1,25 miljoen dollar. De nieuwe beloningen lopen van 500 tot 15.000 dollar, naar gelang de ernst van de fout. Wie echt zeer zware bugs weet te vinden, kan zelfs nog meer krijgen.

Meer lezen over Google-producten:

- Een presentatie maken in Google Drive
- Een tabel online maken in Google Drive (en die eventueel delen)
- Een -ook erg grote- bijlage met Google Drive versturen
- De dubbele beveiliging via SMS bij Google inschakelen
- Wil je graag een melding als een nieuwe mail binnenkomt in Gmail?
- Hoe kan ik kringen verwijderen uit Gmail?
- Hoe laat ik mijn Gmail-berichten doorsturen naar ander emailadres?
- Ik wil de bijlage in Gmail nooit meer vergeten!
- Hoe vermijd je dat onbekenden je mailen?
- Veel e-mailadressen toevoegen (=importeren) of uitvoeren in Gmail. 

Lees verder: