Google streetview invoegen op je website

Google streetview laat je in foto's zien hoe de straat er uit zag, een paar jaar geleden. Je kan die Google streetview perfect in je website stoppen: je bezoekers kunnen dan binnen het vak dat jij hebt aangegeven bewegen, net alsof ze in streetview zitten. Leer hoe je streetview in je website invoegt.

Stap 1: Ga naar maps.google.be

Stap 2: Typ de gewilde straatnaam in én sleep dan het oranje mannetje op de kaart

Stap 3: Beweeg de foto tot je op de goeie plaats staat, die je op je website wilt laten zien.

Stap 4: Klik rechtsboven de foto op de ketting.

Stap 5: Gebruik NIET de door Google voorgestelde link (anders staat er een kleine foto op je website, maar een derde witruimte ernaast!). Klik op de gekleurde lijn tekst onderaan: 'Deze kaart aanpassen..."

Stap 6: Kies: Aangepast: ideale breedte (1) voor onze website: 540

De hoogte (2) kun je naar goeddunken invullen. Klik nog eens buiten de vakjes om de getallen écht door te voeren in het voorbeeld én in de code.

Is de foto die je ziet nog niet helemaal goed? Dan kun je die nu nog verslepen én de code zal meteen ietsje aangepast worden, zo dat de bezoker precies ziet wat jij wilt dat hij te zien krijgt...

In de foto die op jouw website zal te zien zijn, krijgt de bezoeker enkele gereedschappen:
(3) wanneer je op de vier pijltjes rechtsboven in de hoek klikt krijg je een schermbreed én -hoog beeld, ongeacht wat je resolutie-instellingen zijn op je computer.
(4) Inzoomen, uitzoomen, naar links en naar rechts bewegen kan vie deze gereedschappen, maar ook via de lijn(en) met kapjes die op elke foto te zien is/zijn.
(5) 'Grotere kaart weergeven' verschijnt automatisch onderaan de kaart. Het nadeel hiervan is dat wie daarop klikt, automatisch uit je website vliegt (én dus enkel met de terugkeer-knop weer op je website terecht komt, als hij tenminste nog niet teveel stappen heeft ondernemen op de kaart...). Je kan die tekst verwijderen uit de code, maar NIET hier. Zie stap 10

Stap 7: rechtermuisklik IN de code en kies: alles selecteren

Stap 8: rechtermuisklik IN de code en kies: kopiëren

Stap 9: Ga naar je website, log in en ga naar het (bij voorkeur nieuwe) blok waar je de foto wilt.

Stap 10: Klik op de code-knop. Rechtermuisklik in het vak + plakken + opslaan
(ev.) Verwijder de tekst 'Grotere kaart weergeven' (zie stap 6 punt 5 hierboven). (Maar let vooral heel erg op det je niets maar dan ook niets anders verwijdert, anders werkt de code meestal niet meer!!!

hoe stop ik google-streetview in mijn website?hoe stop ik google-streetview in mijn website?hoe stop ik google-streetview in mijn website?hoe stop ik google-streetview in mijn website?

Lees verder: