Powerpoint op je website

"Is het mogelijk om en kan ik een ppsx-bestand (met muziek) op mijn website plaatsen?" vraagt Erik.

Mogelijkheid 1 Stop de powerpoint als bestand in een tekstblok. Je leest hier de volledige uitleg om een powerpoint als bestand toe te voegen aan je website.

De bezoeker van je website moet dan wel powerpoint (= betalend) of powerpoint-viewer (=gratis) op zijn computer hebben geïnstalleerd, om de presentatie te kunnen bekijken.

Hier lees je waar jij of de bezoeker van je website de powerpoint-viewer kan vinden.

Mogelijkheid 2 Powerpoint is geen geschikt formaat voor het internet.

Maar je kan een powerpoint (soms) wel omzetten naar een internet-vriendelijker formaat, zodat je filmpje toch op je website kan bekeken worden. (extra voordeel: je hebt géén powerpoint(of -viewer) meer nodig op je computer!)

2.1 Open de powerpoint terug in bewerk-modus en sla op als pdf-bestand. Enkel geschikt als er geen muziek bij is en geen animatie. Dus vooral bij dia's met tekst.

2.2 Open de powerpoint in bewerk-modus en sla je presentatie op als filmpje. Je kan kiezen: wmv- of mp4-formaat

powerpoint opslaan voor website

maar dat filmpje kun je niet meteen op je website zetten. Je moet het eerst op Youtube zetten en dan insluiten (=embedden) met de insluitcode in een tekstblok. Voordeel is nu wel dat de bezoeker je bladzijde niet moet verlaten om het filmpje te bekijken: het is gewoon zichtbaar op jouw website.

Hier lees je een stappenplan hoe je een filmpje op youtube zet.
Hier een stappenplan hoe je een youtube-filmpje (dat al op youtube staat) op je site zet.

Voorbeeld Hieronder zie je een voorbeeld van een powerpoint die omgezet is naar een filmpje en daarna op Youtube gezet werd. Op je website zie je dan dit:

 

Lees verder: