VLC en Plug-ins

VLC, oorspronkelijk VideoLAN Client is een vrije media-afspeler. Het is een programma die heel wat audio en video bestanden en formaten ondersteunt en dus kan afspelen. De bijhorende plug-ins van VLC player maken het afspelen van bestanden nog makkelijker.

De plug-ins van VLC voegen heel wat extra mogelijkheden toe aan het afspelen van de audio en video bestanden. Er zijn heel wat plug-ins ter beschikking voor dit programma. De meest gebruikte plug-ins zijn VLSub, Resume Media V², Youtube Playlist.

  1. VLSub: Deze plug-in gaat bij het afspelen van een film automatisch op zoek naar de correcte ondertitels voor deze film.
     
  2. Resume Media V²: De plug-in zorgt ervoor dat, als je een bestand niet in één keer kan uitkijken, ze automatisch verder speelt op het punt waar je de vorige keer gestopt bent. Het onthoudt voor jouw de stoptijd.
     
  3. Youtube Playlist: de plug-in maakt het mogelijk om makkelijk en snel videobestanden van Youtube te importeren in VLC en op te slaan. Je kan de bestanden steeds herbekijken, dit kan zowel muziek zijn of een serie die je graag bekijkt. 

Aan de hand van de bovenstaande drie voorbeelden hebt u nu een beter begrip van de term plug-ins van VLC. 

Lees verder: